Tehnička škola Bjelovar domaćin radionica robotike koje su osmislili sami učenici!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Od 2. do 5. srpnja 2024. godine se u Tehničkoj školi Bjelovar održava radionica robotike, 3D modeliranja, 3D printanja, programiranja robota, digitalnih tehnologija.

Radionicu osmislili učenici

Radionice su osmislili učenici Tehničke škole koji će biti i mentori tijekom radionica uz podršku nastavnika škole. Radionice su osmislili i vodit će ih učenici uz potporu nastavnika.

Učenici mentori su napisali u svom pozivu na radionice:

– Radionica je osmišljena za učenike osnovne škole kao zabavan način poučavanja učenika o robotici, pokazati im zanimljive aspekte rada u grupama i istraživanju. Mi ćemo ima tamo biti kao mentori koji će im pokazati kako nešto riješiti, ali naravno ostavit ćemo im da se s prikladnim zadatcima samostalno zabave. Nadamo se da ćemo zainteresirati nove učenike za tehničku škola, a ukoliko su ove godine upisali tehničku školu nadamo se da će nam se pridružiti sljedeće godine na robotici – poručuju iz škole.

Radionice su besplatne

Radionice su besplatne za učenike, dio su projekta RobotIK čiji je sudionik i Tehnička škola Bjelovar, a čiji je pokretač Centar Pozitron iz Poreča koji okuplja škole s područja Istre i Kvarnera i našu školu. Učenici Pozitrona su osvajali i svjetske nagrade u robotici pa je našoj školi iznimno zadovoljstvo što je naša škola kao jedina iz drugih dijelova Hrvatske pozvana da im se pridruži jer se i u školama područja djelovanja Centra Pozitron planira uvođenje nastave robotike na engleskom jeziku i dragocjena su im naša iskustva jer smo s tim krenuli prvi u Hrvatskoj – navode.

Klimatizirane učionice

Radionice će se održavati u klimatiziranoj učionici.

Cilj projekta je promicanje samostalnog istraživanja u robotici i STEM području učenika osnovnih i srednjih škola. Projekt se financira fundraisingom, svi koji žele podržati projekt, mogu na račun projekta uplatiti sredstva koja će se koristiti za daljnji rad i uključivanje još većeg broja učenika. Uplate na račun su moguće na račun: HR4823800061110022971, model: HR00, poziv na broj: 35400, Centar Pozitron, Mate Vlašića 24b, Poreč, OIB: 39861873357 s opisom plaćanja:“RobotIK donacija/sponzorstvo”. Centar Pozitron.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!