Brajdić otkrio: Želimo zabraniti promet automobila u centru, ali prije toga moramo napraviti ovo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ove jeseni prvi puta nakon dugo godina ponovno će se promijeniti prometna regulacija u centru Bjelovara. Nakon što se izmijeni podzemna infrastruktura u Trumbićevoj i Ulici Andrije Kačića Miošića, te će ulice postati jednosmjerne na način da će se Miošićevom prometovati od bolnice prema Matice hrvatske, a Trumbićevom prema pošti i gradskoj upravi.

Prva ozbiljnija promjena nakon dugo vremena 

Na taj način stvorit će se svojevrstan gradski prometni prsten u centru grada, a riječ je o prvoj ozbiljnijoj promjeni nakon što je oko Sokolane napravljen kružni tok na bjelovarski način.

Na tiskovnoj konferenciji povodom početka obnove kanalizacije i vodovoda u spomenutim ulicama, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić prisjetio se da su Bjelovarčani, nakon što se oko Sokolane uveo kružni tok, čak pisali peticije gradskoj upravi da se isti odmah ukine, no godine su pokazale da je to ipak dobro rješenje.

Drugim riječima, moguće je i da reakcija Bjelovarčana na uvođenje jednosmjernih ulica neće biti dočekana s oduševljenjem, a to bi tek trebao biti početak.

Krajnji cilj

Naime, krajnji cilj, a to je pokazala i prometna studija napravljena prije sedam godina, jest izmještanje prometa iz centra grada koji bi u potpunosti trebao postati pješačka zona. No, da bi se to ostvarilo, prethodno je potrebno osigurati dovoljan broj parkirališnih mjesta. Brajdić je izrijekom spomenuo planove da se u sklopu sveobuhvatne revitalizacije gradske tržnice izgradi i podzemna garaža, a još jedna planirana je i ispod nove dvorane Gimnazije.

Tek nakon što taj dodatni parkirališni prostor saživi, bit će moguće razmišljati o pretvaranju centra Bjelovara u svojevrsni veliki trg po uzoru na Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Zaključno, proteći će još puno Bjelovacke ispod mosta na Slavonskoj prije nego što se zona ograničenog prometa vozilima u centru grada proširi.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!