[FOTO] Naša županija medicinarima je privlačnija od drugih, evo zašto

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija povećala je sredstva za subvencioniranje liječnika i medicinskog osoblja na 185 tisuća eura, a župan Marko Marušić u srijedu je potpisao novih devet ugovora. Riječ je o sufinanciranju kamata na stambene kredite, podstanarstvo, školovanje i stručna usavršavanja zahvaljujući kojima je ta županija jedna od rijetkih u Hrvatskoj u koju liječnici više dolaze nego što odlaze.

„Kontinuirano ulažemo u unapređenje zdravstvene skrbi za sve naše sugrađane. Prepoznali smo važnost kvalitetne zdravstvene usluge te se trudimo osigurati najbolje moguće uvjete za rad naših liječnika i medicinskog osoblja jer smo svjesni da bez njih naši sugrađani nemaju kvalitetu zdravstvenu skrb kakvu zaslužuju. Osim subvencija, značajna sredstva ulažemo u modernizaciju i opremanje naših zdravstvenih ustanova i ispostava doma zdravlja, a povećali smo i stipendije studentima medicine. Nedavno smo završili nekoliko važnih projekata renovacije i opremanja naših ispostava doma zdravlja te nabavili najsuvremeniju medicinsku opremu. Sve to rezultiralo je dolaskom novih liječnika na područje naše županije, kako u gradove tako i u ruralna područja u kojima ih do sad nije bilo”, istaknuo je župan Marušić.

Dodao je da je lani za spomenute subvencije isplaćeno nešto više od 176 tisuća eura. U ovoj godini do sada su potpisana ukupno 32 ugovora kojima Bjelovarsko-bilogorska županija svojim liječnicima te medicinskom osoblju sufinancira podstanarstvo, kamate na stambeni kredit te stručna usavršavanja, a u županijskom proračunu osigurano je 185 tisuća eura, odnosno devet tisuća eura više nego lani.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!