[FOTO] Počeli radovi na proširenju vrtića vrijedni 755 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Češki dječji vrtić Ferde Mravenca u Daruvaru zahvaljujući proširenju kapaciteta od lipnja sljedeće godine moći će primiti 32 mališana više. Projekt rekonstrukcije, adaptacije, nadogradnje i opremanja Češkog dječjeg vrtića vrijedan je 755 tisuća eura, a gradilište su u ponedjeljak obišli gradonačelnik Damir Lneniček, saborski zastupnik i zamjenik gradonačelnika Vladimir Bilek, predstavnici Saveza Čeha u RH i ravnateljica Češkog dječjeg vrtića Ferde Mravenca.

Prijavitelj projekta je Grad Daruvar, a prijavu je pripremala Razvojna agencija Daruvar, čulo se pri današnjem obilasku. Cilj projekta je povećanje dostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada Daruvara.

Trenutno su djeca smještena u sedam odgojno-obrazovnih skupina, četiri za djecu jasličkog i tri vrtićkog uzrasta. Dogradnjom vrtićkog dijela sa južne strane broj djece povećava se za 20, a u rekonstruiranom dijelu dobit će se jedan dnevni boravak te će se povećati broj djece u jaslicama za 12.

Ovim projektom riješiti problem nedostupnosti ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u Daruvaru, ali i problem s prekapacitiranim dnevnim boravcima za mališane.

Foto: ustupio Grad Daruvar


PODIJELI S PRIJATELJIMA!