U subotu Smotra manjinskih stvaralaštva BBŽ-a! Dođite u bjelovarski središnji park…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U subotu (6. srpnja) prvi put u Bjelovaru održat će se Smotra manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije. Radi se o osmoj smotri po redu koju su najavili župan Marko Marušić, zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić te predstavnici nacionalnih manjina. 

Inače, sve će početi u 10 sati u središnjem parku gastro ponudom i razgledavanjem dok je za 12 sati predstavljen kulturno umjetnički program na paviljonu. Na smotri će sudjelovati češka, srpska, mađarska, albanska, romska, njemačka, austrijska nacionalna manjina i KUD iz Bjelovara. 

-Ovom prilikom pozivam sve naše sugrađane i sve ostale da posjete Smotru manjinskog stvaralaštva Bjelovarsko-bilogorske županije. Mi, kao Bjelovarsko-bilogorska županija smo itekako dobar primjer kako poštivati manjine jer znamo da u našoj županiji ukupno živi 21 od ukupno 22 nacionalne manjine u Hrvatskoj. I to je jedan skladan suživot i zajedništvo kod nas, bez obzira tko je iz koje države – kazao je, između ostalog, župan Marušić 

Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika Bjelovara istaknuo je zadovoljstvo što se prvi put u Bjelovaru održava Smotra manjinskog stvaralaštva. 

 

-Drago mi je da je ova Smotra i dio programa Bjelovarskog kulturnog ljeta. To mi je došao predložiti gospodin Goran Đurđević i to sam odmah prihvatio sa zadovoljstvom. Dakle, pozivam sve građane da dođu u 10 sati u subotu u središnji park i uživaju u razgledavanju etno ponude i u 12 sati bogati kulturni program na paviljonu – kazao je, između ostalog, Igor Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!