[FOTO] ŠRC Kukavica bogatija za novo, moderno dječje igralište. Nastavlja se s velikim ulaganjima u centar…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

VELIKI GRĐEVAC – Povodom završetka izgradnje dječjeg igrališta na prostoru Športsko – rekreativnog centra Kukavica, župan Marko Marušić, zajedno je s načelnicima Općine Veliki Grđevac i Općine Velika Pisanica, Tomislavom Pavlečićem i Fredijem Palijem obišao pravu dječju oazu, na kojoj bi mogli pozavidjeti i neki veći gradovi.

Podsjetimo kako je Bjelovarsko – bilogorska županija krenula u rekonstrukciju centra u kojeg se nije ulagalo duže od deset godina. Glavni cilj projekta je od Kukavice napraviti pravi mali turistički biser sa svim potrebnim sadržajima, od restorana, bungalova, smještajnih kapaciteta i slično.

Osiguran novac 

– Ovo je prvi korak u obnovi ŠRC Kukavica. Igralište je vrijedno nešto više od 130 tisuća eura i mogu reći da izgleda impozantno. Na ničemu nismo željeli štedjeti. Tu je kvalitetna sigurnosna podloga, sprave su raznolike i sve imaju potrebne dozvole. Uskoro nam slijedi izgradnja multifunkcionalnog igrališta, gdje će se moći igrati brojni sportovi s loptom, primjerice nogomet, košarka. Sredstva dolazi iz Ministarstva turizma, a ostatak će osigurati Županija. Završena je sva potrebna dokumentacija za dodatne segmente, restoran, smještajne kapacitete, multifunkcionalnu dvoranu. Puno će to značiti, kako za našu županiju, tako i za okolne općine, jer ćemo dobiti idealne uvjete za privlačenje turista, gostiju, a posebno obitelji s malom djecom, ističe župan Marušić, dodavši kako će se programski i sadržajno Kukavica spojiti s Kulturnim centrom Mato Lovrak.

 

Brojni sadržaji 

Plan je da za godinu ŠRC Kukavica primi svoje prve goste, školarce koji će sudjelovati u višednevnom programu Škola u prirodi, obići Kulturni centar Matko Lovrak, Vlak u snijegu i Mlin družbe Pere Kvržice. Planirana obnova u svakom će slučaju pridonijeti osmišljavanju i provedbi novih programa, poput raznih kampova, sportsko – rekreacijskih događaja, kulturnih zbivanja, predstavljanja umjetničkog stvaralaštva, održavanja konferencija i prezentacija.

– Zahvalan sam što je Bjelovarsko – bilogorska županija, ŠRC Kukavicu prepoznala kao jednu od boljih, ako ne i najbolju lokaciju za razvoj turizma. Sada su to sami počeci, no vrlo brzo ćemo imati centar sa svim potrebnim elementima. Kukavica će tako u mnogim pogledima postati baza ruralnog turizma, a ne smijemo zaboraviti ni na brojne kuće za odmor, koje će imati veću “bukiranost”, optimističan je Fredi Pali, načelnik Općine Velika Pisanica. 

 

 

Planovima je zadovoljan i načelnik Općine Veliki Grđevac.

– Centar već dugi niz godina raspolaže sa značajnim potencijalima i oni su sada napokon prepoznati. Nogometni i rukometni klubovi, konjičke udruge, vatrogasna društva, samo dio onih koji su ovdje boravili, imali svoje aktivnosti. U skorijoj budućnosti, temeljem zajedničke suradnje, priča s Kukavicom prelazi na jednu višu, kvalitetniju razinu. Bitan je to iskorak za naš kraj, kazao je načelnik Pavlečić. 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!