Upoznajte Ninu Grgića, bjelovarskog oralnog kirurga koji pacijentima pomaže kada je najteže

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Doktor Grgić je izuzetno marljiv, drag, pošten, ljubazan i srdačan doktor. Ne vidjeh da netko obavlja svoj posao s takvim žarom i darom. Zadovoljan stopostotno.”, „Doktor je jako ljubazan i stručan, također je obazriv te prijateljski i ljudski razgovara što smatram vrlo pozitivnim.”, „Stručan, profesionalan, iznimno korektan u odnosu prema pacijentu. Sve pohvale i njegovoj suradnici.”

Ovo su tek tri komentara pacijenata na stanici najdoktor.hr, mjestu na kojem pacijenti ocjenjuju svoje liječnike. Pacijenti su ondje doktora Grgića ocijenili čistom peticom, a mi smo odlučili upoznati ovog mladog i perspektivnog doktora dentalne medicine i specijalista oralne kirurgije koji ponajprije svojom stručnošću, ali i prijateljskim pristupom svojim pacijentima vraća osmijeh na lice.

Složeni zdravstveni problemi

– Moj rad u ambulanti i operacijskoj sali uključuje dijagnostiku i kirurško liječenje bolesti te obuhvaća širok spektar zahvata – od kompliciranih ekstrakcija zuba do složenih rekonstrukcija čeljusti. To uključuje uklanjanje umnjaka, periapikalnu kirurgiju, liječenje cista i tumora u usnoj šupljini, ugradnju dentalnih implantata, augmentacije kosti te mnoge druge korektivne zahvate za rješavanje problema poput defekata čeljusti ili estetskih nepravilnosti – pojašnjava Bjelovarčanin Nino Grgić koji je nakon završene bjelovarske Gimnazije diplomirao na Stomatološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a specijalizaciju iz oralne kirurgije završio u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Završio je i poslijediplomski doktorski studij na Stomatološkom fakultetu, a trenutno je u procesu pisanja doktorske disertacije. Više od šest godina radi kao jedini oralni kirurg u Domu zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije gdje se bavi širokim spektrom kirurških zahvata u usnoj šupljini.

– Još tijekom studija me fascinirala kirurgija i mogućnost da pomažem ljudima rješavati složene zdravstvene probleme. Oralna kirurgija je specifično područje koje zahtijeva preciznost, znanje i vještinu, a svaki slučaj je jedinstven i predstavlja novi izazov. Prije svakog operativnog zahvata važna je detaljna dijagnostika koja može uključivati rendgenske snimke, CT skeniranja i druge pretrage koje nam daju preciznu sliku stanja. Na temelju tih podataka planiramo operaciju i pripremamo sve potrebne materijale i instrumente. Također se konzultiramo s drugim specijalistima ako je potrebno. Svaki korak mora biti pažljivo isplaniran kako bi se osigurala sigurnost i uspjeh zahvata – naglašava doktor Grgić kojemu su svoje povjerenje povjerili pacijenti ne samo iz naše, već i iz susjednih županija. Dio njih, uoči samih zahvata, osjeća i veći ili manji strah, a doktor Grgić ga uspješno pobjeđuje izgrađujući povjerenje kod svojih pacijenata.

Razvoj povjerenja

– Svojim pacijentima nastojim detaljno objasniti postupak koji je pred nama, odgovoriti na sva njihova pitanja i umiriti ih što je više moguće. Važno je uspostaviti povjerenje i pokazati im da su u dobrim rukama. Kada je pak riječ o oporavku nakon zahvata, on ovisi o vrsti i složenosti kirurškog postupka. Nakon jednostavnijih operacija, pacijenti se mogu vratiti normalnim aktivnostima već nakon nekoliko dana, dok složeniji zahvati mogu zahtijevati dulje vrijeme oporavka. Uvijek pacijentima dajemo detaljne upute o postoperativnoj njezi i redovito pratimo njihov napredak. Na kraju dana moj rad donosi veliku odgovornost, ali i čast što mogu pomoći pacijentima – ističe naš sugovornik podsjećajući kolika je za očuvanje oralnog zdravlja važna redovita i pravilna oralna higijena.

– To uključuje četkanje zuba dva puta dnevno, korištenje zubnog konca i redovite posjete stomatologu. Također je važno izbjegavati loše navike kao što su pušenje i pretjerana konzumacija šećera. Pravilna briga o oralnom zdravlju može spriječiti mnoge probleme i osigurati dugotrajno zdravlje usne šupljine. Prevencija je uvijek bolja od liječenja – zaključuje doktor Grgić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!