Bliže se lokalni izbori, a oporbe ‘ni u panju’

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon superizborne godine u kojoj smo već odabrali svoje saborske zastupnike i europarlamentarce, a birat ćemo i novog predsjednika države, vatromet demokracije nastavit će se lokalnim izborima.

Sljedeće godine, podsjetimo, birat ćemo općinsku, gradsku i županijsku vlast, a Bjelovarčani, sudeći prema do sada dostupnim aktivnostima stranaka i političara, neće imati baš previše izbora.

Bjelovar je do daljnjeg Hrebovar

U bilogorskoj prijestolnici, Bjelovaru, kompletan politički prostor zauzeo je gradonačelnik Dario Hrebak. Iako mu je u tijeku drugi gradonačelnički mandat, niti se on umorio od gradonačelničkog posla, niti su se Bjelovarčani umorili od njega.

Iz gradske uprave i dalje često zovu na prezentacije 3D projekcija novih projekata, ali ujedno je i sve više pravih skela i dizalica. Od izgradnje bjelovarskih toplica, preko obnove starih gradskih ljepotica u centru koje istinabog financira država, ali koje su pripremili gradonačelnik i njegov tim, sve do nove škole na sjeveru grada, u Hrebakovim rukama jednostavno je previše aduta.

Jedini koji ga može iznenaditi na sljedećim izborima je on sam, ali, barem za sada, Hrebak ne pokazuje znakove da ga je vlast preuzela i razbahatila.

Sramotni Bajsov rezultat

S oporbene strane, na prethodnim lokalnim izborima određenu svježinu i nadu budila je Danijela Prihić, no ona je u međuvremenu shvatila da ne može paralelno voditi uspješnu poduzetničku i političku karijeru pa je, na radost njezinih brojnih klijenata, odabrala dentalnu medicinu i s tim povezane usluge.

Jedno vrijeme Hrebaku je znao oponirati i bivši župan Damir Bajs, odnedavno član stranke Fokus. No, iako je bio nositelj liste te stranke za II. Izbornu jedinicu, u Bjelovaru, ali i na
području čitave Bjelovarsko-bilogorske županije, osvojio je sramotno malo glasova i definitivno se velikim slovima upisao na listu gubitnika. Iako parlamentarne ne treba uspoređivati s lokalnim izborima, osvojenih 183 glasa u Bjelovaru previše je loš da bi ga se moglo ignorirati.

Ima li SDP-a?

Iako je HSLS koalicijski partner HDZ-u na svim razinama, HDZ će sljedeće godine vjerojatno imati svog kandidata za gradonačelnika, ali samo zato što tako velika stranka mora istaknuti nekog, a ne zbog neke želje da se Hrebaka svrgne s prijestolja. Nogometnim rječnikom, bit će to prijateljska utakmica, iako nije isključeno da će i u njoj biti prekršaja.

Na prošlim izborima postojala je i stranka pod imenom SDP, no godinu dana prije izbora, na području Bjelovara i dalje nitko ne zna gdje su se sakrili. Štoviše, jedini medijski angažman predsjednika bjelovarskog SDP-a Dejana Plentaja bio je onaj kada je zatečen pijan za volanom, a nakon toga nije dao ostavku na stranačku funkciju.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!