Dobra vijest za mlade obitelji koje se žele skrasiti u Grubišnom Polju

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Grubišno Polje povećao je potpore za mlade obitelji koje rješavaju stambeno pitanje.
Potpore za kupnju ili izgradnju kuće sada iznose četiri tisuće eura, dok su potpore za rekonstrukciju stana ili kuće povećane na dvije tisuće eura. Prijave traju do 30. studenog 2024.

Podsjetimo, Grubišno Polje početkom svibnja raspisalo je javni poziv za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja u 2024. godini. Program, koji se provodi od 2019. godine, uključuje dvije mjere. Prva mjera odnosi se na potporu za kupnju stambenog objekta, građevinskog zemljišta ili gradnju kuće, dok se druga mjera odnosi na poboljšanje kvalitete stanovanja ulaganjem u rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova.

U svibnju je objavljeno da je moguće dobiti do tri tisuće eura za kupnju ili gradnju te do tisuću i pol eura za rekonstrukciju. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća iznosi su povećani za 33 posto, pa potpore sada iznose četiri tisuće eura za kupnju ili gradnju, odnosno dvije tisuće eura za rekonstrukciju.

Za ovaj program u gradskom je proračunu rezervirano 35 tisuća eura, što je povećanje od sedam tisuća eura u odnosu na prvotni plan.

Pravo na potpore imaju mlade obitelji, definirane kao obitelji u kojima je barem jedan bračni drug, izvanbračni drug ili samohrani roditelj mlađi od 35 godina. Obitelj se može prijaviti jednom za potporu kupnje ili gradnje kuće te jednom za rekonstrukciju kuće ili stana, odnosno tri puta uzastopce za rekonstrukciju.

Prijave za korištenje potpora podnose se do 30. studenog 2024. godine ili do iskorištenja planiranih sredstava.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!