Gradski bazeni obaraju rekorde, prostor polako postaje premali za sve aktivnosti

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od 14. lipnja, kada su Gradski bazeni Bjelovar otvorili svoja vrata za posjetitelje, pa do danas, kupališna sezona protječe iznimno dobro, bilo da je riječ o treninzima ili posjetima građana. Primjerice, samo u grupe neplivača i plivača, upisano je 500-tinjak djece koja će na bjelovarskim bazenima plivati do kraja ljeta, dok je bazene od otvorenja posjetilo 10 000 ljudi.

Rekordna 2019.

– Mislim da bismo ove sezone mogli premašiti brojku iz 2019. godine, kada smo imali 30 000 posjetitelja. Za dobru posjećenost nije zaslužno samo lijepo vrijeme, već i jake snage iz Bjelovarskog plivačkog kluba i Plivačko-vaterpolo kluba Mladost. Malo tko u bližem okruženju, pa čak i nekim županijama se može pohvaliti tako dobrom ekipom i odličnim brojkama, rekao je Igor Brajdić, zamjenik gradonačelnika.

Sve što treba

– Samo prošle nedjelje, bazen je posjetilo 1125 posjetitelja. Vjerujem da posljednjih devet godina o bazenu brinemo jako dobro, nudimo najpotrebnije, kako za velike, tako i za male. U sportskom dijelu smo na vrhuncu, premašili smo sve brojke, tako da čekamo Terme, s kojima ćemo imati više vremena, moći podići kvalitetu, ali i ubaciti neke nove aktivnosti, kazao je Marko Mihalinec, predsjednik Bjelovarskog plivačkog kluba.

U sve programe na bazenima, uključeno je ukupno 15 trenera kineziologa, deset u BPK-u, a pet u PVK-u Mladost. Uz obuku neplivača i plivača, tu su i rekreacijske grupe, obuka odraslih neplivača, vaterpolo treninzi te „Igre u vodi”.

Potencijala ima

– Kroz vaterpolo treninge i „Igre u vodi” okupljamo 70-ero djece. Bjelovarčani itekako imaju potencijala, i za plivanje, i za vaterpolo. Nakon što završe obuku za neplivače, mi krećemo s nadogradnjom, odnosno polaznike učimo elementima vaterpola. Sve radimo opušteno i kroz igru, ističe Ante Brkljačić, predsjednik PVK Mladost.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!