Mještani mogu odahnuti: Asfaltirana županijska cesta Imsovac – Ilovski Klokočevac

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je svečano otvorena novoasfaltirana županijska prometnica Imsovac – Ilovski Klokočevac. Cestu je u promet pustiO bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić u pratnji načelnika općine Konačnica Zlatka Bakunića i načelnika općine Hercegovac Bore Bašljana, a ovom dugoočekivanom trenutku svjedočili su i brojni tamošnji mještani.

Kako je pojasnio župan Marušić, dionica Ilovski Klokočevac-Imsovac ukupno je duga 2,6 kilometara, a vrijednost radova iznosi nešto više od 370 tisuća eura.

– Krenuli smo u nikad veći investicijski ciklus što se tiče naših županijskih cesta. Svi znamo u kakvom smo stanju naslijedili Županijsku upravu za ceste, no nakon tri godine racionalnog upravljanja, oni su konačno u plusu. Zbog toga ćemo moći ove godine asfaltirati oko 30 kilometara županijskih cesta u što će biti uloženo nešto više od 4,4 milijuna eura. Samo u ovoj godini ćemo obuhvatiti 13 općina i tri grada, a već ovaj tjedan ćemo otvoriti županijsku cestu koja će povezivati općinu Šandrovac i naselje Jasenik. Tijekom ovog mjeseca ćemo u radove uvesti u radove i cestu u Podgorcima na području općine Rovišće, a riješit ćemo iz županijsku cestu Srijedska-Stara Plošćica na području općine Ivanska, dok ćemo na području grada Grubišnog Polja riješiti cestu Velika Barna-Mala Jasenovača. Puno posla je pred nama, no rješavat ćemo prioritete u dogovoru s načelnicima i gradonačelnicima – kazao je župan Marušić zahvalivši Općini Konačnica na suradnji budući da su troškove asfaltiranja danas otvorene ceste pokrili zajedno – 70 posto ŽUC, a 30 posto Općina.

Zadovoljstvo zbog novoasfaltirane ceste nije krio ni načelnik općine Končanica Zlatko Bakunić.

– Zahvaljujem županu, ŽUC-u, kao i svima onima koji su doprinijeli modernizaciji ove ceste. Konačno smo dobili asfalt pa se sada možemo pohvaliti činjenicom da su sve županijske ceste na području općine Končanica asfaltirane. Imamo neke nerazvrstane ceste koje je još potrebno asfaltirati, a među njima je Končanica-Boriš čije asfaltiranje je uskoro u planu – kazao je načelnik Bakunić.

Kolika je važnost novog asfalta naglasio je načelnik Hercegovca Boro Bašljan.

– Zahvaljujem i županu Marušiću i ŽUC-u i kolegi Bakuniću što su prepoznali važnost ove ceste za naše mještane. To je cesta koja povezuje dvije općine, a ovaj asfalt će mnogima olakšati prometovanje, doprinijeti gospodarskom razvoju, a vjerojatno i revitalizaciji naših naselja – zaključio je načelnik Bašljan.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!