NAŠ ČOVJEK U NEW YORKU: Hrebak posjetio kolegu gradonačelnika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Dario Hrebak u radnom je posjetu Sjedinjenim Američkim Državama u funkciji voditelja Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, priopćili su iz Grada Bjelovara u utorak.

Zajedno s predsjednikom Hrvatskoga sabora Gordanom Jandrokovićem, u Washingtonu sudjeluje na NATO Parlamentarnom summitu u organizaciji Zastupničkog doma Kongresa SAD-a i Parlamentarne skupštine NATO-a. U sklopu sastanka na Capitol Hillu gradonačelnik Hrebak sudjelovao je i na sastanku Stalnog odbora parlamentarne skupštine NATO-a na kojemu su bili upravo voditelji nacionalnih parlamentarnih izaslanstava i vodstvo Parlamentarne skupštine NATO-a na čelu s predsjednikom Geraldom E. Connollyjem.
Raspravljalo se o sigurnosnim izazovima, jačanju kolektivne obrane i zaštiti demokracije kao sustavu vrijednosti, istaknuo je Dario Hrebak.

Uz Washington, delegacija je posjetila i New York gdje su se na radnoj večeri susreli s predstavnicima hrvatske poslovne zajednice, odnosno predstavnicima afirmiranih tvrtki iz bankarstva, građevinskog i nekretninskog sektora te ugostiteljstva, uključujući i članove Udruženja američko-hrvatskih profesionalaca (Association of Croatian American Professionals). Na sastanku se razgovaralo o iskustvima američko-hrvatskih poduzetnika, njihovim pogledima na našu zemlju, kao i planovima za buduća ulaganja u Hrvatsku. Posjet New Yorku bila je prilika i za susret s gradonačelnikom Velike Jabuke Ericom Adamsom.

“Čast mi je bila upoznati gradonačelnika New Yorka s kojim sam, među ostalim, razgovarao o tome kako se gradovi trebaju oduprijeti klimatskim promjenama. Jedna od tema bila je i održivi razvoj gradova, energetska samodostatnost, sustav gospodarenja otpadom, ali i tema pametnih gradova. Upoznao sam ga s našim gradom i nastojanjima kojima težimo i na kojima radimo kako bismo se razvijali gospodarski, ali i društveno. New York je svjetski poznat grad s više od 8 milijuna stanovnika i, iako smo jako mali naprema njemu, ne znači da ne možemo jedni od drugih učiti i prenositi neka iskustva. Drago mi je da sam imao tu priliku”, rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!