[FOTO] Ulica Matije Gupca dobiva 50 priključaka. Donosimo plan rada i na drugim gradskim lokacijama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U tijeku je gradnja i zamjena vodovoda i odvodnje u Ulici Matije Gupca, a radovi se odvijaju u sklopu projekta aglomeracije. Riječ je o rekonstrukciji 878 metara cjevovoda odvodnje, nakon čijeg će završetka biti osigurano ukupno 50 kućnih priključaka. Dodajmo kako će istovremeno biti i sanirana cesta.

Glavni prilaz Boriku

– Unatoč velikim vrućinama, radovi u Bjelovaru su nikad opsežniji. Nakon početka radova u Ulici Andrije Kačića Miočića, Trumbićevoj ulici, Vinkovićevom i Vukovarskom naselju, radi se i u Ulici Matije Gupca, žili kucavici Borika. Kraj radova očekuje se u listopadu ove godine. Nažalost, biciklističku stazu ne možemo stavljali samo tako. Za to postoje točno određena pravila i propozicije, za koje je zadužena struka. Biciklističke staze ćemo svakako planirati u svim novim ulicama, primjerice na lokaciji izgradnje nove osnovne škole na sjeveru grada, pojasnio je zamjenik gradonačelnika, Igor Brajdić.

Izvođač radova na Boriku je Koming d.o.o. iz Koprivnice dok ugovorena vrijednost iznosi 422.871,12 eura.

– Ukupno 90 posto radova financirano je iz fondova, dok su preostalih deset posto financijska sredstva Vodnih usluga. U sklopu projekta izgradnje i rekonstrukcije sustava javne vodoopskrbe i odvodnje na području grada, ovo je samo jedna od 15 planiranih dionica koje su predviđene za financiranje iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Nakon ove ulice slijedi rekonstrukcija odvodnje u Ulici Ferde Livadića, a da bismo otvorili gradilište u Gundulićevoj ulici, prvo moramo završiti Ulicu Andrije Kačića Miošića i Trumbićevu ulicu, kazao je Ivan Ivančić, direktor Vodnih usluga.

Magistralni cjevovod

Što se tiče odvodnje, potom slijede Baranjska ulica, Osječka te Vinkovačka ulica, a kada je u pitanju vodoopskrba, u planu je Vukovarsko naselje i jedna dionica u Poslovnoj zoni istok. Predviđeni završetak je do sredine slijedeće godine.

Dodajmo kako se radovi izvode i na glavnom magistralnom cjevovodu Delovi – Bjelovar gdje je od ukupno 19,6 kilometara položen prvi kilometar. Na terenu rade dvije ekipe, a završetak se očekuje u drugoj polovici slijedeće godine. Završna dionica biti će u Ulici Andrije Hebranga, krajem slijedeće ili eventualno 2026. godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!