[FOTO] Vatrogasna mladež pokazala zavidne vještine na 14. kupu “Banovac”

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

PAKRAC i LIPIK – U Velikom Banovcu pokraj Pakraca, u nedjelju 7. srpnja održan je 14. Kup Banovac, gdje se na terenu DVD-a Veliki Banovac okupilo 13 vatrogasnih ekipa sa stotinjak natjecatelja. Natjecateljske ekipe pristigle su iz Velikog Banovca, Antunovca, Gaja, Poljane, Pakraca, Prekopakre i Donje Obriježi. Prema riječima Tatjane Luketić, tajnice Vatrogasne zajednice područja Pakrac-Lipik, ekipe su bile podijeljene u kategorije mladeži i pomlatka. U kategoriji pomlatka, najuspješnija je bila ekipa DVD-a Antunovac, dok su u kategoriji mladeži pobjedu odnijeli vatrogasci iz Gaja.

 

 

Postrojavanje ekipa vodio je viši vatrogasni časnik I. klase Marko Ašenbrener, županijski vatrogasni zapovjednik i predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži. Nakon svečanog postrojavanja, prisutne su pozdravili Zlatko Zerdin, počasni tajnik Vatrogasne zajednice područja Pakrac – Lipik i Ilija Turković stariji, predsjednik te iste zajednice. Njihovi govori istaknuli su važnost rada s mladima i pripreme za ovakva natjecanja, pri čemu su izrazili zahvalnost svima koji doprinose brojnim naporima.

Posebna zahvala od strane Damira Colosettija, predsjednika Savjeta vatrogasne mladeži Pakrac – Lipik upućena je roditeljima natjecatelja, dok je Karlo Rek, vijećnik pakračkog Gradskog vijeća službeno otvorio Kup, istaknuvši podršku Grada Pakraca za održavanje ovog događaja.

FOTO: mk


PODIJELI S PRIJATELJIMA!