Tradicionalna žetva dolazi u Veliki Grđevac, a po prvi put će se održati i Traktorijada!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Turistička zajednica područja Južna Bilogora i Udruga Ploščićko mašinanje poziva vas na tradicijsku manifestaciju Žetvu i traktorijadu koja će se održati 14. srpnja 2024. godine u prekrasnom okruženju Lovrakovog centra u Velikom Grđevcu. Ova jedinstvena manifestacija okuplja ljubitelje poljoprivrede, mehanizacije i ruralnog načina života te nudi nezaboravan dan ispunjen zabavom, natjecanjima i druženjem.

Prijave za Traktorijadu su otvorene!

Traktorijada će se po prvi puta održati u Velikom Grđevcu, a prijave su otvorene! Svi zainteresirani natjecatelji mogu se prijaviti za sudjelovanje u jednoj od tri kategorije: Natjecanje traktora – traktor s kojim se prijavljuje na natjecanje mora biti proizveden do 1993. godine, a ne mora biti upisan u službenu evidenciju ODLTIMER vozila, natjecanje traktor kosilica i dječja traktorijada – s vlastitim traktorom na pedale, za djecu starosti od 4-8 godina. Prijave su jednostavne i brze, a moguće ih je obaviti putem društvenih mreža Turističke zajednice područja Južna Bilogora.

Program manifestacije

Sve počinje u 11 sati tradicionalnom žetvenom povorkom koju predvodi Udruga Ploščićko mašinanje u pratnji konjara koji će nam pristići iz cijele Bjelovarsko-bilogorske županije, a koja će krenuti od OŠ Mato Lovrak prema polju na kojem će se žetva odviti. Po dolasku na polje počinje prikaz žetve na starinski način. Odlična je to prilika da i mlađe generacije vide kako se nekada, bez pomoći modernih strojeva odvijala žetva na polju!

Nakon završetka žetve na polju, vrijedni težaci dolaze u Lovrakov centar gdje u 15 sati počinje Traktorijada. Osim traktorijade, posjetitelji će moći vidjeti izložbu Oldtimer traktora i poljoprivredne opreme te zabaviti se uz tamburaše!

Ne propustite priliku sudjelovati u ovom jedinstvenom događaju i prijavite se već danas!
Vidimo se 14. srpnja u Lovrakovom centru!


PODIJELI S PRIJATELJIMA!