Gradska gablec meka neka blista: Legendarni mađarski i sekelji gulaš, vojnički grah, junetina s hren umakom… dostupni po super cijenama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarski restoran „Adria” otvoren je davne 1969. godine i do danas je s razlogom zadržao status raznolike gastronomske dnevne ponude. Tradiciju dugu čak 55 godine, nije prekinulo ni umirovljenje prethodnog vlasnika restorana Mladena Hrebaka, jer je dobro uhodani posao, odličnu lokaciju i na kraju krajeva, veliki interes građana za jelima, na vrijeme prepoznala Bjelovarčanka Danijela Henč.

Odlučila je nastaviti s pripremom većini dobro poznatih gableca, uvesti određene novitete, osvježiti prostor restorana i naravno zajedno sa svojim timom zasukati rukave i hrabro nastaviti dalje. Iako po struci nije kuharica, dugogodišnji rad na sezonama odveo ju je upravo u tom smjeru.

Novi smjer

– Završila sam Ekonomsku školu i kako je u poslijeratno vrijeme bilo teško pronaći posao u struci, otišla sam u Istru i tamo u restoranu i pizzeriji radila duže od 20 godina. Zaljubila sam se u kuhinju, pripremu široke palete jela, stekla dovoljno iskustva i shvatila da se time po povratku u rodni kraj želim baviti. Uskoro ćemo obilježiti drugu godinu, otkako sam preuzela prostor i uhodano poslovanje Adrije, a koliko je ovo mjesto važno Bjelovarčanima dokazuje njihova nestrpljivost koja je vladala za vrijeme četveromjesečnog preuređenja restorana. Nije bilo dana da netko nije pokucao na vrata i upitao kada planiramo krenuti s radom. To mi je bila čvrsta potvrda da smo na dobrom putu, prisjeća se 48-godišnja vlasnica, zadovoljna i ponosna zbog dobrog poslovanja, a ponajviše zbog svojih marljivih djelatnika i redovitih mušterija.

Iako je restoran promijenio vodstvo, neke su stvari morale ostati iste, „netaknute”. Jedna od njih je i tradicionalna ponuda, jer mušterije su jasno rekle: „Četvrtkom želimo fileke i kuhanu junetinu”.

– Želja rečena, želja ispunjena, potvrđuje gospođa Henč sa smiješkom, upoznavajući nas i s ostalom ponudom na jelovniku, ali i planovima za budućnost.

Bogata ponuda

– Salate, pečene ribice, njoki, pohane lignje, razna variva, juhe, mesna jela, sve je traženo. Ono što mi je posebno drago su sve češći dolasci mladih ljudi, kako samostalno, tako i u manjim grupama. Trenutno razmišljam o „ubacivanju” hamburgera, jer zašto se u Adriji ne bi jelo i nešto što je trenutno u trendu, otkriva 48-godišnjakinja, dodavši kako je dostava gableca do pet kilometara udaljenosti besplatna te da su uvođenje plaćanja na kartice, objeručke prihvatili mnoge, posebno mlađe mušterije.

Ono po čemu je još restoran Adrija specifičan svakako su povoljne cijene gableca. Za poveću porciju mađarskog gulaša, vojničkog graha, sekelji gulaša, njoka sa šunkom i gljivama ili legendarne kuhane junetine s pire krumpirom i hren umakom, izdvojit ćete svega 6 eura, dok su primjerice gulaš od svinjetine s krumpirom i varivo od graška s mesom još povoljniji i koštaju 5,80 eura.

Priznaje Henč kako je trema prije preuzimanja Adrije bila prisutna, najviše zbog velikih očekivanja i dugogodišnje vjernosti prema gablecima. Unatoč brojnim poslovnim izazovima i dinamičnom radu s ljudima, od samog početka sve je spontano, polako i sigurno sjedalo na svoje mjesto. Restoran trenutno broji sedmero djelatnika, no zbog planiranja prelaska na cjelodnevni rad, jasna je i potreba za pojačanjem radne snage.

– Adrija bi u tom slučaju radila od jutra do navečer, jer imamo dosta upita za organizaciju domjenaka, karmina, pa i vjenčanja. Neke smo već do sada i odradili. Ekipa u kuhinji je mlada, voljna raditi i spremna na nove izazove. Stvorili smo jednu jako lijepu, ugodnu, obiteljsku atmosferu, ne samo unutar tima, već i s našim gostima. Svaka mušterija nam je jednako važna, jednako cijenjena. Otvoreni smo za pohvale i kritike, jer one su sastavni dio svakog posla, poručuje Danijela Henč.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!