[VIDEO] Završen film o projektu koji je povezao djecu iz različitih dijelova Lijepe naše

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Završen je drugi dio projekta Alfa radija i Jadrolinije „Veliki-mali modro-zeleni“ koji spaja djecu s hrvatskih otoka i kontinentalnog dijela Hrvatske. Riječ je o jedinstvenoj ekološko-medijskoj priči, u sklopu koje djeca iz osnovnih škola uče o flori i fauni pojedinih dijelova Hrvatske, upozoravaju na važnost očuvanja okoliša te se medijski i novinarski opismenjavaju.

Projekt „Veliki-mali modro-zeleni“ ove godine spojio je učenike OŠ „Valentin Klarin“ iz općine Preko na otoku Ugljanu iz Zadarske županije te učenike OŠ Ivanska iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Nakon što su ivanački školarci prošle jeseni posjetili Ugljan, ovoga svibnja uzvratili su gostoprimstvo prijateljima s Ugljana. Što su sve radili u sklopu uzvratnog posjeta, možete pogledati u filmu koji je nastao u sklopu projekta.

Valja napomenuti kako ovaj projekt ne bi bilo moguće realizirati bez glavnog pokrovitelja, Jadrolinije, koja više od 70 godina sa svojom flotom čini liniju života sa našim otocima, i to svih 365 dana u godini. Projekt su podržale i Općina Ivanska i Općina Preko, Bjelovarsko-bilogorska županija, Vatrogasne zajednice općina Ivanska i Štefanje, Turistička zajednica Bjelovarsko-bilogorske županije, Daruvarske toplice i Zavičajni muzej Daruvar, Bjelovarski robotički centar te Kulturni centar „Mato Lovrak“ iz Velikog Grđevca.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!