Tko će dograditi Medicinsku školu Bjelovar?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Krajem siječnja raspisan je natječaj za izvođača radova za dogradnju Medicinske škole Bjelovar, Regionalnog centra kompetentnosti u zdravstvu Medicinske škole Bjelovar.

Za taj europrojekt osigurano je 33.5 milijuna kuna kojima će se Medicinska škola Bjelovar dograditi za 2000 četvornih metara  novog prostora u koji će biti smješteno osam kabineta od kojih dio čini simulacijski centar, dva laboratorija, dvije specijalizirane učionice, opće učionice, kabineti za profesore te sanitarne i pomoćne prostorije.

Za građevinski dio izdvojit će se 19.5 milijuna kuna, dok će se preostali iznos utrošiti na opremu.

Osim programa redovitog strukovnog obrazovanja, provodit će se stručna usavršavanja kao i cjeloživotno obrazovanje. Razvijat će se i nova zanimanja koja do sada nisu postojala u Hrvatskoj poput njegovateljica za palijativnu skrb, medicinskih sestara za palijativnu skrb te dentalnog specijalista koji će na zanimanje dentalnog tehničara ujedno pružiti mogućnost za nastavak obrazovanja.

-Dogradnja je zamišljena kao proširenje škole sa stručnim sadržajima. Dogradnja je dovoljno odmaknuta od postojeće škole da osigura sve uvjete koje trebaju zadržati prostori učionica svih radnih dijelova. Povezana je mostom na razini prvog kata. Sastoji se od prizemlja i dvije gornje etaže i služi kao učionica, laboratorij, kabinet. Koncipirana je kao zgrada nulte energije, dakle s minimalnom potrošnjom, opisao je ovaj veliki županijski projekt projektant Marijan Gezi. (žb)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!