800 kuna mjesečno za novih 34 stipendista

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Stipendisti s područja grada Bjelovara ovih dana imaju razloga za sreću jer Grad Bjelovar u svom je proračunu ponovno osigurao novac za stare, ali i nove stipendije. Tako je ove godine odlučeno da se dodjele 34 stipendije i to u iznosu od 800 kuna mjesečno. Inače, nakon potpisivanja ugovora, studenti u prvoj godini dobivaju sedam stipendija, a u narednim godinama, ovisno o njihovim rezultatima, studenti dobiju deset stipendija. Stipendija je nepovratna uz uvjet da je student izvršio sve ugovorne obveze. Takva stipendija puno znači i Danijeli Barukčić, studentici treće godine Stručnog studija Računarstva u Bjelovaru.

– Ovo mi je prva stipendija općenito tijekom školovanja. Ovakva stipendija jako puno znači za jednog studenta, pogotovo ako smo samostalni i želimo se odvojiti od svojih roditelja. Zapravo nam je to velika potpora za nastavak studiranja. San svakog studenta je da se izvrše obveze, a da se novac ne mora vraćati – kaže studentica Danijela Barukčić.
Uz nove studente, Grad stipendira još dodatnih 84 studenata s područja Bjelovara koji redovno upisuju svaku akademsku godinu.
– Novina koja je stupila prošle godine, ali ove godine s njom smo već ušli u rutinu je da prijave za stipendiranje na temelju Natječaja Grada Bjelovara idu preko aplikacije, odnosno e-obrasca. Riječ je o novom obrascu koji identifikaciju prijavitelja vrši preko NIAS sustava, a sam obrazac automatski vrši bodovanje i nema mogućnosti pogreške. Isto tako, nemoguće je tako nekoga favorizirati – rekao je gradonačelnik Dario Hrebak dodavši da su i ove godine osigurali novac za stipendiranje studenata s područja grada koji studiraju na Veleučilištu kao i za vrhunske sportaše koji studiraju na Veleučilištu.
Zbog epidemioloških mjera, u Gradu je danas potpisana tek nekolicina stipendija, a potpisali su ih studenti, roditelji i gradonačelnik.
– Hvala svima koji su se javili na Natječaj i odlučili za ovu Gradsku stipendiju jer na neki način ona je i obveza da studenti ostanu u našem gradu, a mi smo ti koji ćemo morati pronaći odgovornost da stvorimo radna mjesta na kojima će studenti jednom moći i raditi – zaključio je Hrebak. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!