Hajdinjak Prihić želi da Bjelovar bude zelen kao Singapur

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Dario Hrebak je nakon HDZ-ovog Zorana Bišćana dobio još jednog izazivača, odnosno izazivačicu. Svoju kandidaturu za bjelovarsku gradonačelnicu je danas istaknula potpredsjednica Centra Danijela Hajdinjak Prihić koja ističe kako želi probuditi građane, promijeniti ustaljene političke dogme i Bjelovar pretvoriti u svijetlu točku regije. Kao liječnica dentalne medicine, poduzetnica i majka dvoje djece, s 36 godina se, kaže, već ostvarila.

-Mogu gradu ponuditi energiju, emociju, ali ujedno i znanje i mislim da Bjelovar može i da sada mora bolje – ističe Hajdinjak Prihić.

Međutim, s kim to “bolje” planira postići još uvijek ne otkriva iako je bilo govora kako će upravo ona biti kandidatkinja ujedinjene bjelovarske ljevice.

-Razgovaramo s drugim strankama, pa vas molim da nam dopustite da vidimo u kojem će smjeru ići kampanja – navodi kandidatkinja za bjelovarsku gradonačelnicu koja također za sada ne želi odati ni tko će joj biti kandidat ili kandidatkinja za zamjenika, tek kaže da je u pripremi nekoliko imena, kao ni hoće li imati samostalnu ili zajedničku listu za Gradsko vijeće.

Ono što Danijela Hajdinjak Prihić otkriva su bjelovarski nedostaci – nedostatak sadržaja i izostanak konkretnih demografskih mjera i obećaje da će to promijeniti upravo ona. Također će se, najavljuje, voditi dobrim primjerima drugih gradova poput Singapura koji je grad zelenih vrtova.

-S tim pametnim vrtovima su krenuli i gradovi poput Pariza i New Yorka koji uključuju sve više zelenila, a ja ne želim da se mom gradu za nekih pedeset godina dogodi ono – eh, mogli smo – kaže Hajdinjak Prihić.

Kandidatkinja Centra je kampanju simbolično počela u ružičastom na današnji Dan ružičastih majica, Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja jer se, kaže, nada da će i kampanja biti sadržajna i nenasilna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!