Na proljeće konačno započinje rad na Lugu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Uređenje šume Lug kreće na proljeće. Sva potrebna administracija već je napravljena, a nakon dvije godine čekanja u sklopu projekta “Poučno-tematska staza s pratećim sadržajima – šuma Lug Bjelovar”, ovo spomen područje konačno će dočekati svoju preobrazbu.

– Sva potrebna nabava i procedure su napravljene, imamo izvođača radova vrijednih 700 tisuća kuna. To sve će krenuti upravo na proljeće i vjerujem da će tamo negdje do šestog mjeseca sve biti gotovo – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Za sve ljubitelje prirode uredit će se postojeće staze u dužini od 2,5 kilometara, obnovit će se dječje igralište, postaviti obrazovne sprave, ploče i putokazi.Uz sve to, u tom dijelu grada treba završiti još dvije prometnice i odraditi proširenje mosta.

– Paralelno uz uređenje šume Lug mi imamo još dvije ceste koje trebamo tamo završiti, ali isto tako moramo napraviti i proširenje mosta, tako da vjerujem da sa svih tih tri, četiri projekta koji kad se stave na hrpu, kad se stave u jednu cjelinu, da će taj dio grada biti onako, lijepo uređen – dodao je gradonačelnik.

Nova vizura tog dijela grada očekuje se do šestog mjeseca.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!