Nazire li se kraj radovima? Hrebak traži još malo strpljenja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Raskopan središnji park, bageri koji stalno prolaze, prašina i trake koje su povezane oko staza i onemogućuju prolaz, postali su bjelovarska svakodnevica od kada je još početkom listopada počelo uređenje parka. Projekt je to od 2,5 milijuna kuna koji obuhvaća uređenje svih 1600 metara staza koje nisu dirane tri desetljeća. No, nakon što su se radovi otegli Bjelovarčani su ih već pomalo siti i pitaju se hoće li više biti gotovi. Hoće, uvjerava gradonačelnik Dario Hrebak koji je dinamikom, kaže, zadovoljan. Grad si je doduše u startu postavio dosta općeniti rok dovršetka radova u proljeće, ali na to da traju ipak duže nego što su se nadali je utjecala korona koja je krajem prošle godine “van stroja” stavila dio radnika, ali i vremenski uvjeti.

-Vidjeli ste vjerojatno i sami da zadnjih nekoliko dana s obzirom na to da je vrijeme bilo prekrasno da su radovi uznapredovali. Radovi idu svojim tempom, a ako će vrijeme biti i dalje lijepo za dva, najviše tri tjedna bi sve trebalo biti gotovo – najavljuje gradonačelnik Dario Hrebak.

I sam Hrebak priznaje da je park ipak već dugo raskopan, ali građane moli za strpljenje jer to nisu radovi koji se izvode često.

-Mi to radimo jednom u trideset godina i zato pozivam građane da budu strpljivi. Jednom u trideset godina, vjerujem da će to građani razumjeti, a nakon toga će park biti prekrasan – poručuje Hrebak.

Odmah nakon završetka staza kreće uređenje zelenih površina na kojima će biti i novina, kandelaberi će napokon dobiti stakla, stižu i nove klupe, a nakon svega će, obećaje Hrebak, Bjelovar ponovno imati jedan od najljepših parkova kontinentalne Hrvatske.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!