Počelo ispijanje kave, grijanje terasa pomaže Grad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Ugostitelji su napokon došli na svoje, barem djelomično, jer danas se na ispijanje kave na terasama kafića ponovno gleda kao na nešto normalno. No, budući da je sunce još uvijek dosta zubato, Grad Bjelovar opet je odlučio goste ugostiteljskih objekata dodatno ugrijati nabavnom grijalica za koje će snositi trošak. Na isti Javni poziv raspisan prošle godine javilo se pet bjelovarskih ugostitelja, ali nastavak pandemijske situacije natjerao je Grad na ponovno raspisivanje poziva.
– Drago mi je što mjere konačno postepeno popuštaju i što nam se bliži kraj koronavirusa. Potpore za ugostitelje vrlo su bitan segment našeg gospodarstva jer njima je, slobodno mogu reći, bilo najteže. Zato smo osmislili potpore kao što je ukidanje poreza na potrošnju što je na godišnjoj razini gotovo milijun kuna prihoda za Grad Bjelovar. Zajedno s ugostiteljima osmislili smo potporu od 80 tisuća kuna. Iznos će biti dovoljan za sve jer možemo ga povećati ili rebalansirati. Dakle, Grad će subvencionirati 50 posto od ukupnog troška nabave grijalica, najviše tri tisuće kuna bez PDV-a po ugostitelju– rekao je dogradonačelnik Igor Brajdić.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić

Natječaj će biti raspisan mjesec dana na stranicama Grada Bjelovara. Na natječaj će se javiti i Franjo Božić, vlasnik ugostiteljskog objekta Oka bar.
– Velika nam je to pomoć u ovom kriznom razdoblju. Sigurno ću se ovoga puta javiti, prošle godine nisam jer su nas zatvorili pa grijalice nisu bile potrebne. Nabavit ću vjerojatno tri grijalice, još nisam našao modele, no bacit ću se na posao. Svi konobari su nam u pogonu i jako su zadovoljni što napokon kreću raditi. Vlada je rekla da mjere za plaće ostaju i dalje – kaže Božić.

Zadovoljna potporom Grada je i Željka Abdić, vlasnica ugostiteljskog objekta Galerija.

– Da nije bilo Grada i povrata sredstava za grijalice, ne bi se niti upuštala u investiciju. Radim na 50 kvadrata vanjskog prostora i puno mi znači da mogu zagrijati prostor – rekla je Abdić.
Zagrijani prostor i kava za stolom ugostiteljskih objekata nešto su u čemu će Bjelovarčani sada ponovno moći uživati. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!