U grad se vraća omiljena manifestacija

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradski muzej Bjelovar u suradnji s Gradom Bjelovarom i Turističkom zajednicom Bilogora-Bjelovar povodom Uskrsa ponovno planira manifestaciju Pisanicom do Uskrsa. Manifestacija će se održati od 26. do 28. ožujka, a s pripremama i ukrašavanjem krenut će se sljedećeg tjedna. Likovno udruženje uključit će se u ovu manifestaciju te će, već tradicionalno, oslikati pisanice koje će biti postavljene na korzu, ali i na kružnim tokovima.

– Pisanicom do Uskrsa najmlađa je manifestacija u Bjelovaru. Odvija se četvrtu godinu zaredom povodom najvećeg kršćanskog blagdana, Uskrsa. Pratit ćemo upute Stožera RH kako bismo vidjeli hoće li dopustiti ovu manifestaciju jer sajmovanje zasad nije dopušteno pa iz tog razloga nismo raspisali natječaje za izlagače dok ne dobijemo dopuštenje. Zdravstvena nam je situacija trenutno najvažnija – kazao je zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Svi kružni tokovi u gradu bit će ukrašeni u uskrsnom štihu, a Muzej nam priprema uskršnju izložbu prigodnog naziva “Uskrs u Europskoj Uniji”.

– Ovom izložbom želimo predstaviti sve države članice EU s njihovim uskršnjim tradicijama tako da će svaka država imati svoj kutak s jednim ili više predmeta uz koji ide popratni katalog izložbe koji će biti dvojezičan – osim teksta na hrvatskom, bit će tiskan i jezik zemlje o kojoj je riječ – ističe Marijana Dragičević, kustosica Gradskog muzeja. Otkriva i kako su došli do potrebnih materijala.

– Ostvarili smo suradnju s deset veleposlanstava država članica, a ostatak s muzejima, udrugama i institucijama – navodi. Izložba će se moći vidjeti u Muzeju u galeriji Nasta Rojc, a za javnost će biti otvorena od 26. ožujka do 9. travnja.

– Vjerujem da će izložba biti zanimljiva ljudima jer sad ne mogu putovati pa smo u Muzej dopremili dašak Europske Unije – navodi kustosica.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!