Na svoje će doći svi oni u ruralnim područjima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Grad Bjelovar redovito ulaže u prigradska naselja te će u sljedećih nekoliko mjeseci u okolne mjesne odbore uložiti oko tri milijuna i 300 tisuća kuna. Dio radova je u tijeku, a dio će tek početi. Jedno od takvih ulaganja je i postavljanje nadstrešnica na autobusnim stajalištima. Jednu od nedavno postavljenih nadstrešnica obišli su i gradski čelnici te istaknuli na čemu još rade.

Gradonačelnik Dario Hrebak

– Više od 3 milijuna kuna ćemo uložiti samo na područje mjesnih odbora. Mi ćemo raditi svoj posao neovisno o izbornoj kampanji, u nju nećemo ići do službenog početka kampanje jer imamo za izvršiti još jako puno toga što smo obećali građanima i do kraja mandata ćemo raditi na tome. Veseli me što se proračun puni bolje nego što je to očekivano, to je samo znak da smo dobro upravljali financijama Grada i da ćemo imati mogućnost još dosta toga napraviti do kraja našeg mandata – kazao je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak. Njegov zamjenik, Igor Brajdić detaljno je pojasnio čime se ovih dana bave, a na korist je stanovnika ruralnih područja.

Dogradonačelnik Igor Brajdić

– Jedan od primjera višemilijunskog ulaganja je i postavljanje ovih autobusnih kućica tako da djeca kada idu u školu ne kisnu za vrijeme kišnih dana. Ono što je kontinuitet u našem radu u ove tri i pol godine je da svake godine ulažemo u ruralna područja. Ona su vrlo bitna i sastavni su dio grada Bjelovara – istaknuo je Brajdić. Naveo je neke od uspjeha u obnovi cesta i društvenih domova.

– Obnovljena je cesta u Galovcu, asfaltirane tri ulice u Hrgovljanima, Zagorska ulica u gradu Bjelovaru, tri kilometra ceste u Gornjem Tomašu, završena je rekonstrukcija ceste u Starim Plavnicama s pješačko-biciklističkom stazom, obnovljene su društvene prostorije nogometnog kluba NK Brezovac, asfaltirana je cesta u Letičanima, započeta izgradnja kanalizacije na Križevačkoj cesti, u Ždralovima i u Trojstvenom Markovcu, obnovljene su Cankareva i Livadska ulica, sportski teren u Ždralovima, obnovljeni su Mlinovac i Vidikovac, završeno je Radničko naselje, izgrađene pješačke staze u Prgomelju i Rajiću, energetski obnovljen društveni dom u Zvijercima… To su samo neki od projekata koje smo do sada napravili – nabraja Brajdić dodajući kako se iz toga vidi koliko im je stalo do ruralnih područja koja su dugo čekala na ove radove.

Jedna od nedavno postavljenih nadstrešnica u Ždralovima

– Naravno, uvijek može bolje i uvijek ćemo težiti da bude bolje. U idućem razdoblju radit ćemo na asfaltiranju okoliša oko društvenog doma u Kokincu i oko DVD-a Nove Plavnice i Križevačke ceste, planira se dovršiti rekonstrukcija društvenog doma u Starim Pavljanima koja je započela prošle godine, popravak nadstrešnice na području Prgomelja ispred poslovnog prostora koji je u vlasništvu Grada, asfaltiranje manjih odvojaka ceste na kojima je makadam u Brezovcu, Prokljuvanima, Martincu, Letičanima i u Ulici Josipa Kozarca kao i asfaltiranje nogostupa u Brezovcu, Galovcu i na Križevačkoj cesti gdje se radi kanalizacija. Tamo je itekako potreban nogostup jer je to glavni ulaz sa zagrebačke strane. To su samo neki od projekata koje ćemo izvršiti ove godine – odlučan je Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!