Kavom i kolačima do rafting čamca

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Dosta je depresije i strave, svratite na kolač i šalicu kave”. Upravo su tako bjelovarske Sparte pozivale građane na kavu i kolače i tako prikupljale donacije za kupnju rafting čamca za koji im treba pet do šest tisuća kuna. Na kupnju vlastitog čamca su se odlučile jer je s pet bjelovarskih lađarskih ekipa koje veslaju na neretvanskom maratonu, jedna lađa postala ipak malo pretijesna

-Jako je teško uskladiti općenito ljude, a kamoli onda i rasporediti se po toj jednoj lađi. Mi smo si svi dobri, ali kako svi radimo jako je teško prilagoditi i Šumare i Argonaute i nas – kaže kapetanica Sparti Ana Futać.

Sparte su zato odlučile kupiti rafting čamac u kojem su pozicije veslačica jednake kao u lađi, a i zaveslaji su slični. One su se već počele pripremati za još jedan Maraton lađarica. Suhe treninge su odrađivale svaka sama, a idućeg tjedna kreću i oni vodeni. Motivacije im ne nedostaje jer su gladne dobrog rezultata.

-Pretprošle godine smo bile druge, prošle četvrte, ali je konkurencija bila iznimno jaka. Uvjeti u kojima mi treniramo su nespojivi s onim što lađarice imaju dolje, tako da je naš inat još jači – kaže Futać.

S vlastitim čamcem će i pripreme biti kvalitetnije.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!