Asfaltirana ulica u Hrgovljanima, uskoro kreće izgradnja kružnog toka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U Hrgovljanima je dovršeno asfaltiranje 450 metara Ulice Josipa Kozarca. Grad Bjelovar za ovaj je projekt dao 350 tisuća kuna, a gradonačelnik Dario Hrebak je još jednom istaknuo kako radi na ispunjavanju svih obećanja koja je dao građanima. Zahvalio se mještanima na strpljenju jer je ovaj projekt osmišljen prije dvije godine.

– Sve ulice koje imaju više od pet ili deset stanovnika, sve su one dobile asfalt kao standard 21. stoljeća. Na početku svog mandata rekao sam da ćemo urediti sve ulice gdje ljudi žive, naravno da ima puno zahtjeva no prioritet su nam bile ulice u kojima živi mnogo obitelji i školaraca. Ovo je jedna od posljednjih ulica koja je trebala temeljitu obnovu, a sad ćemo se posvetiti i onima koje imaju asfalt star 30 godina – poručio je.


Predsjednica mjesnog odbora Hrgovljani, Dragica Valentić naglasila je da se treba napraviti i kružni tok na obilaznici te pješački prijelaz kod ulice Josipa Filipovića.

– Naša najveća bolna točka je želja za nogostupom od obilaznice do pravoslavnog groblja ako ne može do Novih Skucana, onda bar do groblja. Također bismo voljeli da se napravi šetnica od Športsko rekreacijsko-ribolovne udruge ‘Pulman’ do obilaznice u šumi – navela je.

Gradonačelnik je istaknuo kako će se od idućeg tjedna početi graditi kružni tok.

– Potreba za kružnim tokom postoji već desetak godina. Na njemu inzistiraju i mještani Hrgovljana i mjesni odbor jer je na tom konkretnom raskrižju, nažalost, poginulo mnogo ljudi. U suradnji s Hrvatskim cestama, mjesnim odborom i policijom napokon su skupljena sredstva kako bi to raskrižje postalo sigurnije. Osim toga, Hrgovljani će sigurno biti puno atraktivnije mjesto kad dobije kružni tok nego danas kad znamo koliko je tamo promet – zaključio je.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!