Radovi bi mogli početi za četiri do pet mjeseci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – “Vjerujem da će konačno nakon tih dvadeset godina koliko sanjamo, koliko pričamo o toj cesti ona doći do Bjelovara”, rekao je danas na temu brze ceste, višedesetljetne bjelovarske prometne čežnje, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. Natječaj za izgradnju preostalih 12 kilometara do Bjelovara je završen, pristigle su četiri ponude, a žalba na postupak je odbijena. Riječ je o 300 milijuna kuna teškoj investiciji za što je novac u državnom proračunu osiguran, ali Bjelovarčani mogu računati samo na jedan krak brze prometnice do Zagreba, barem za sada.

-To će biti primjerice kao cesta u Istri gdje je ograničenje brzine 90 kilometara na sat, ali mi ćemo odmah inzistirati da se počne graditi i taj drugi trak – ističe Hrebak.

Kako se Bjelovar uvijek voli uspoređivati sa susjedima tako ni njegov zamjenik Igor Brajdić nije mogao odoljeti da ne povuče paralelu s okolnim županijama.

-Koprivnica nema brzu cestu, a uvijek se volimo uspoređivati s Podravcima je li tako? Virovitica nema brzu cestu, Požega nema brzu cestu, a Bjelovar će za 2,5 godine konačno nakon 20 godina dobiti brzu cestu – pohvalio se Brajdić.

Naravno, ako se riješe sve potrebne “sitnice” poput primjerice otkupa svog potrebnog zemljišta.

-Zemljište se sada još otkupljuje u fazama. Treba još nekoliko mjeseci da se dođe do građevinske dozvole, znači natječaj je raspisan puno prije da bi se uštedjelo na vremenu, ali mislim da su imovinsko-pravni odnosi prilično gotovi – rekao je Hrebak koji vjeruje da će se to napraviti i na vrijeme ishoditi građevinska dozvola.

Time bi 12 godina nakon famoznog šatora u Cugovcu i dvije godine nakon otvorenja dionice brze ceste do Farkaševca, mogla krenuti i gradnja posljednjih 12 kilometara do Bjelovara. Početak radova se očekuje za četiri do pet mjeseci, a kraj za dvije i pol godine. (D.Mlinac)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!