Župan za stadion, dožupanica protiv

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

„Jedan od ključnih projekata u kojem je gradonačelnik, zajedno sa svojim koalicijskim partnerima, u ovom mandatu prilično zakazao je izgradnja nove bjelovarske škole na sjeveru grada i dogradnja III. osnovne škole.  Projekt uvođenja jednosmjenske nastave u svim školama na području grada nekoliko je puta najavljivan kao nešto što je gotovo i pred izgradnjom, ali sada dolazimo do činjenice da grad nije otkupio niti zemljište potrebno za izgradnju nove škole, a put do glavnog projekta je još dug“, poručila je kandidatkinja Centra za gradonačelnicu Bjelovara Danijela Hajdinjak Prihić, upitavši zašto nije otkupljeno zemljište, zašto je projekt koji je bio pred realizacijom završio u ladici i zbog čega gradovi u okruženju imaju gotovu dokumentaciju i koriste priliku prijaviti izgradnju škola na Nacionalni plan oporavka i otpornosti, priopćile su danas kandidatkinje za gradonačelnicu i njezina zamjenica.

Kako je pak istaknula Bojana Hribljan, u Bjelovaru niti jedna škola u mandatu aktualne vlasti nije prešla na jednosmjenski rad. „Žao nam je što je propušteno vrijeme ulaganja u ono najbitnije, a to je obrazovanje. Umjesto toga imali smo velike troškove za preprojektiranje stadiona nekoliko puta. To je projekt koji je prethodna vlast dovršila, a ova vlast od njega napravila slučaj. Nadamo se da je ovo zaduženje jedna od mjera strategije obrazovanja na području grada, a ne tek predizborno razbacivanje novcem kako bi se građanima dala iluzija da se nešto događa“, kazala je.

Iz Nezavisne liste Damira Bajsa danas su priopćili kako će njihovi vijećnici na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća podržati i prve izmjene i dopune proračuna Grada Bjelovara za 2021. godinu te Odluke za dugoročne financijske kredite i to kredit za izgradnju atletske staze te još jedan kredit za otkup zemljišta za potrebe izgradnje i razvoja osnovnoškolskog obrazovanja, kao što su i zadnji puta podržali i kreditno zaduženje za izgradnju nogometnog stadiona.

Hajdinjak Prihić i Hribljan podsjećaju da je na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća jedna od točaka, između novih kreditnih zaduženja, i zaduženje za otkup zemljišta namijenjenog izgradnji nove škole i dogradnji PŠ Ždralovi. „Podržavamo kupnju zemljišta za novu školu na sjeveru grada, iako je zaduženost Bjelovara samo zadnje godine s 15 skočila na 50 milijuna kuna, a na sutrašnjoj sjednici će se dodatno zadužiti i dati nekretninu u založno pravo. Potrebno je konzultirati struku i donijeti odluku o potrebi dogradnje PŠ Ždralovi ili III. osnovne škole. Naš program predviđa dogradnju III. osnovne škole jer treba biti oprezan sa izradom nove mreže škola, a tu svakako smatramo potrebnim tražiti stručno mišljenje i razmišljati o brojnim aspektima, a ne samo o zgradarstvu i broju učionica“, poručile su. (ri)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!