Bjelovar je zadužen 28 milijuna, a BBŽ s ustanovama nekoliko stotina milijuna!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak objavio je nove podatke o zaduženosti grada iz kojeg je vidljivo kako su oni i manji nego prije nekoliko dana, kada je na tu temu održana konferencija za medije u Gradskoj upravi.
-Najveći grad u županiji, Bjelovar, zadužen je “ogromnih” 28 milijuna kuna. Ovih 8,7 milijuna kratkoročnog kredita je prije 2 mjeseca bilo 20 milijuna, ali smo 11 milijuna vratili u ta dva mjeseca jer to je novac koji nam država mora vratiti za EU projekte. Mnogi građani, naime, ne znaju da za neki XY EU projekt grad mora platiti radove u iznosu 100 posto i onda tražiti povrat od primjerice 70 posto EU novca, kad radovi budu završeni. Mi smo vrtjeli stotine milijuna kuna EU novca i morali smo premostiti kreditima od par mjeseci nedostatak likvidnosti. To sve radi i većina drugih gradova koji kao Bjelovar vrte puno europskog novca. Dakle, s 28 milijuna kredita s kamatama od cca 1-2 posto, mi smo realizirali stotine milijuna kuna kredita. Ti krediti su podignuti na rokove 3-5 godina i jedino je Dom kulture na 7 godina – tumači Hrebak, napominjući kako je raspolaganje javnim financijama u Bjelovaru transparentno.
Hrebaku smeta što, kaže, neki mediji bliski aktualnom bjelovarsko-bilogorskom županu nastoje prikazati Bjelovar kao prezadužen grad.
 -Kampanja je krenula. Svim se silama trudi prikazati kako je grad Bjelovar prekomjerno zadužen grad sa “skok zaduženosti na čak 50 milijuna kuna u jednoj godini”. E sad, najveći grad u županiji zadužen je 28 milijuna kuna, a sama naša županija sa svojim ustanovama nekoliko stotina milijuna kuna. Pametnom dosta! – zaključuje Hrebak.

PODIJELI S PRIJATELJIMA!