Ovo će biti najbolja godina u povijesti Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Prava pozicijsko-opozicijska idila je vlada na možda i posljednjoj sjednici bjelovarskog Gradskog vijeća u ovom sazivu na kojem su vijećnici bez rasprave i gotovo jednoglasno po svim točkama prošli kroz cijeli dnevni red od 17 točaka. Bezrezervnu podršku je gradska vlast tako dobila za dizanje 4,8 milijuna kuna teškog kredita za otkup zemljišta za gradnju VI. osnovne škole odnosno područnog objekta Sjever IV. osnovne škole s čijim se projektom napreduje.

-Lokacijska dozvola će biti izdana ovog tjedna, a mi ćemo idućeg tjedna raspisati natječaj za izradu glavnog projekta i očekujemo da ćemo uskoro dobiti i građevinsku dozvolu te da ćemo izgradnju moći prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti – obavijestio je na aktualnom satu vijećnike pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje i sport Milan Mateković.

Mateković je otkrio i da je besplatan vrtić za treće i svako sljedeće dijete u svim vrtićima zatražen za 83 mališana za što je u proračunu osigurano 400 tisuća kuna. Sigurnost djece je mučila SDP-ovog Nenada Nekvapila koji je upitao kada će Ulica Borisa Papandopula biti spojena s Đurđevačkom cestom. To je, podsjetio je Nekvapil, obećano još lani, ali i dalje nema ni asfalta ni rasvjete, pa djeci koja onuda idu u školu to nije nimalo ugodno, ali ni sigurno. Projektiranje je počelo još prije nekoliko godina, ali je sve zapelo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa, točnije zbog više suvlasnika. No i za to ima lijeka.

-Prošle je godine ponovno ishođena lokacijska dozvola i u ovom se trenutku ponovno provodi proces rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, a ako se imovinski odnosi ne riješe ići ćemo s postupkom izvlaštenja – objasnio je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Zoran Preskočil.

Niti ovog se puta nije moglo izbjeći pitanje koje se povlači na gotovo svakoj sjednici Vijeća, ono Mohorovičićeve i Bulićeve ulice na čiju je razrovanu sudbinu još jednom podsjetio Bajsov Željko Pavleković. Što se komunalnih priključaka tiče, oni su više-manje završeni, a sada slijedi asfaltiranje. No, kod Bulićeve ulice se Komunalac ne želi obvezati za rokove jer grad ima opsežnije planove, rekao je predsjednik Uprave Ivan Ivančić.

FOTO: Grad BJelovar

Bratski složno je i vlast i oporbu zanimalo što je s novim stadionom. Javna nabava za prvu fazu koja se odnosi na gradnju tribina je pri kraju, ponude se otvaraju ovog četvrtka 25. ožujka i ne bude li ponovno žalbi i rušenja natječaja, ugovor bi trebao biti potpisan za 45 dana, dakle u svibnju.

-Ja se samo nadam da opet neće biti žalbi, da ćemo imati malo više sreće i da će se trakavica zvana gradnja stadiona završiti jer Bjelovaru treba novi stadion- rekao je Hrebak koji je vijećnike odmah upozorio kako bi cijena mogla biti malo veća jer je narasla cijena čelika.

Novca bi i za skuplji stadion trebalo biti jer se u proračun slijeva više poreza na dohodak nego 2020., ali i 2019, pa će prema Hrebakovim riječima “ovo biti najbolja godina u povijesti Grada Bjelovara”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!