Dvije skupine u samoizolaciji zbog zaraženih odgojitelja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog dvoje zaraženih odgojitelja u Dječjem vrtiću Bjelovar, točnije područnom objektu u Radničkom naselju, čak 35-ero djece sada se nalazi u samoizolaciji, potvrdila nam je Anna Lauš, ravnateljica Dječjeg vrtića Bjelovar. Naime, u petak i subotu odgojitelji su razvili simptome zbog čega nisu došli na posao. Upućeni su da se jave svom liječniku koji ih je zatim uputio na testiranje – testiranje koje je na koncu dalo pozitivan nalaz. Vrtićke skupine s kojima su odgojitelji bili, točnije njih dvije, poslane su u samoizolaciju. Kakav je dalje bio postupak s djecom? Jesu li se testirala ili ne? Lauš kaže da takve informacije nemaju.
– Mi nemamo nikakve informacije o djeci, tko se testirao i zašto se testirao niti smo mi ikoga slali na testiranje. Samo smo dužni poslati djecu u samoizolaciju. Nakon što smo obaviješteni da su odgojitelji zaraženi, po proceduri, nazvali smo roditelje da djeca ostaju kod kuće – poručila je Lauš.
Neslužbeno doznajemo da je šestero djece upućeno na testiranje, no, kakav su rezultat dobili, još uvijek je nepoznanica.

U ostalim Gradskim vrtićima situacija je u ovom trenutku u redu. Radničko naselje i dalje radi – zaključila je ravnateljica. (D. Aleksić)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!