Gradonačelnik se pohvalio parkom, pisanicom i drugim bjelovarskim adutima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na uskrsni put Europom od danas mogu Bjelovarčani, a sve što moraju napraviti je doći u Gradski muzej gdje je postavljena izložba “Uskrs u Europskoj uniji”. Tom je prilikom Bjelovar danas posjetilo osam predstavnika europskih veleposlanstava, od čega šest veleposlanika. Sve ih je uoči otvorenja primio gradonačelnik Dario Hrebak koji ih je i upoznao s Bjelovarom i naporima da se dostigne europski standard – od transparentnosti proračuna, Veleučilišta, ulaganja u IT sektor, do uređenja škola i vrtića. Ipak, nije mogao izbjeći pitanja.

-Sada smo u fazi kada svaka zemlja članica mora pripremiti Nacionalni plan oporavka i otpornosti. Očekujete li vi više novca za Bjelovar? – pitao je za rasprave jedan od veleposlanika. Očekuje se i dolazak tog novca u Bjelovar i to za novu školu i Terme. No, nisu na tapeti bile samo ozbiljne teme. Iskoristio je Hrebak priliku i da se pohvali centrom grada.

Poznati smo po svom središnjem parku. Na njega smo i jako ponosni jer je nekoliko godina zaredom bio proglašen za jedan od najljepših parkova u Hrvatskoj – kazao je Hrebak.

Ponosni su Bjelovarčani i na svoju pisanicu, onu gudovačku, koja je jedna od najstarijih u Europi, a koja se također može pogledati u muzeju kao i izložbu “Uskrs u Europskoj uniji”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!