Pet sudionica je dobilo priliku za posao

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon dvije godine, kraju je priveden 472 tisuće kuna vrijedan europski projekt “Korak naprijed” bjelovarske Socijalne zadruge Pružimo ruke. Zahvaljujući njemu je 41 osoba prošla kroz informatičke i radionice pisanja životopisa, ali i kroz tečaj znakovnog jezika, povrtlarski i onaj za cvjećara-aranžera. Iako su i zbog epidemije tijekom provedbe naišli na neočekivane prepreke, sve su ih uspješno savladali.

-Svi su se dobro snašli i savladavali potrebna znanja i vještine. To je isto bio jedan zanimljiv test. Prilično se vidio interes naših građana za određene potrebe, a to je sigurno jedan od korisnih pokazatelja. Žene posebno zanima cvjećarstvo, aranžiranje i povrtlarstvo dok se za voćarstvo nisu javljale – rekla je na završnoj konferenciji projekta upraviteljica zadruge Đurđa Adlešič.

Veliki korak naprijed je omogućen za pet sudionica projekta kojima je odmah po završetku edukacije ponuđen posao. Željenu priliku dobila je i Vlatka Paukovac koja želi otvoriti vlastitu cvjećarnu, a sada ima i potvrdu o završenom tečaju. Šest je godina radila kao cvjećarka, potom je ostala bez posla, a do sada joj je upravo izostanak tog papira bio prepreka.

-To me najviše i traže bez obzira na to što imam iskustva. Oduvijek sam to željela imati da otvorim nešto svoje i sada mi se pružila prilika – ne krije zadovoljstvo Paukovac.

Prilika se pružila i koordinatorici projekta Mihaeli Boltižar kojoj je rad na projektu Korak naprijed bio prvo radno iskustvo, ali njena suradnja sa Socijalnom zadrugom Pružimo ruke se nastavlja.

-Ostajem raditi za zadrugu i nastavljamo s projektima koje planiramo prijaviti na europske, ali i na državne i lokalne, gradske natječaje – otkriva Boltižar. Prvi test je uspješno položen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!