Uz potporu Ministarstva, do dodatne uštede od 6 milijuna kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

ZAGREB – Saborski zastupnik Miro Totgergeli i Zoran Bišćan, član uprave komunalnih poduzeća Komunalac i Vodne usluge sastali su u  Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije s ministricom Natašom Tramišak.

Tema sastanka je bio projekt Aglomeracije vrijedan gotovo 260 milijuna kuna. Realizacija tog najvećeg europskog projekta omogućit će priključenje na kanalizacijsku mrežu za 2 303 stanovnika Bjelovara i okolice, istaknuo je Zoran Bišćan koji je u nastavku razgovora iznio ključne brojke koje se odnose na spomenuti projekt. Pa je tako pojasnio da je predviđena izgradnja ukupno 15.326 m novih kanala otpadnih voda, postavljanje 10 crpnih stanica i 464m tlačnih cjevovoda te nadogradnja i rekonstrukcija UPOV-a za aglomeraciju Bjelovar kapaciteta 47.000 ES uz izgradnju pratećih građevina i nadzorno upravljačkih sustava.

Ministrica Tramišak koja je od ranije upoznata s ovim značajnim projektom izrazila je zadovoljstvo tempom kojim teku radovi.

Stoga je ministrici potvrđeno da je prijava na Javni poziv predana još u prosincu prošle godine te da se čekaju rezultati obrade. Pozitivna ocjena značila bi dodatno sufinanciranje od 50% udjela Vodnih usluga d.o.o. u ovom projektu, što bi značilo uštedu od oko 6 milijuna kuna.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!