Novu platformu za lakšu komunikaciju s građanima Grad je dobio besplatno

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovar je nakon uvođenja transparentnog trošenja novca iz proračuna, u čemu je prvi grad u Hrvatskoj, digitalizacije gradske uprave te izrade aplikacije za upis djece u vrtiće koja bi trebala biti stavljena u funkciju ovih dana, predstavio i novu online platformu naziva Otvoreni grad. Više o njenoj funkciji i cilju otkrio je gradonačelnik Dario Hrebak.

– Ova platforma građanima pruža niz elektroničkih usluga koje se odnose na informiranje, komunikaciju s gradskim službama te daje uvid u funkcioniranje grada sve na jednom mjestu, ova moderna i otvorena online platforma ima za cilj građanima omogućiti što transparentnije, brže i učinkovitije sudjelovanje u gradskim aktivnostima – pojasnio je.

Bjelovar je ovu platformu od tvrtke Libusoft CICOM d.o.o. dobio besplatno, budući da je prvi grad koji ju je uveo, rekao je direktor te tvrtke Marko Ignjatović.

– Imamo suradnju s Gradom Bjelovarom i prije gradonačelnika jer smo mi tada imali svoj sustav ovdje, imamo godišnje održavanje za Grad koje je transparentno i može se vidjeti na sustavu i na temelju tog održavanja i pilot projekta Grad nije ništa posebno platio za ovaj sustav informiranja građana – naveo je.

Dosad je kroz ovu platformu implementirano osam funkcija: Sustav informiranja građana, Financijske kartice, Gradsko oko, Otvoreni podaci, GIS geoportal, eObrasci, Gradska groblja i Transparentnost. Iako bi ova platforma trebala olakšati građanima komunikaciju s gradskom upravom, Hrebak još nije u potpunosti zadovoljan.

– Moja zamisao digitalnog grada je da mogu digitalnom karticom i preko mobitela otiskom prsta potpisivati dokumente, no to sve dugo traje, premda smo puno odmakli u odnosu na druge gradove, to je i dalje još daleko od onog što ja smatram digitalnim gradom – zaključio je gradonačelnik.

Nova platforma može se pogledati na sljedećoj POVEZNICI.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!