Ni ovoga svibnja ništa od BOK Festa!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako sada stvari stoje, od BOK Festa planiranog za svibanj neće biti ništa. Iako su svi očekivali da će se epidemiološka situacija smiriti do proljeća, dogodilo se upravo suprotno. Broj novozaraženih posljednjih tjedana raste, zbog čega su u pitanje dovedene brojne manifestacije, među kojima i poznati bjelovarski kazališni festival.

-Situacija je sve gora i svakim danom smo sve udaljeniji od svibanjskog BOK Festa. Razgovarali smo sa svima kojima znaju i imaju nešto za reći o kulturi, prvenstveno sa tvorcima našeg BOK-a, Goranom Navojcem i Tihomirom Vondrom i složili smo se da održavanje festivala idući mjesec, ako se epidemiološke prilike ne poprave, nije opcija. Pričekat ćemo još malo, no bojim se da festival nećemo moći održati – kazao nam je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Ipak, organizatori imaju rezervno rješenje. BOK Fest neće biti otkazan, već samo odgođen.

-Dat ćemo sve od sebe da ova godina ne prođe bez BOK Festa. Ideja je da ga održimo krajem osmog mjeseca. Iskreno se nadam da će se do tada epidemiološka situacija poboljšati i da ćemo uspjeti u tome – kazao je Hrebak, dodajući kako mu je žao što se upravo BOK Festom neće svečano otvoriti novoobnovljeni Dom kulture.

-Završetak obnove, koja je predviđena za početak svibnja, obilježit ćemo na simboličan način i skromnije nego što smo planirali. Ne treba ništa forsirati, sigurnost građana ipak nam je svima na prvom mjestu – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!