Ulica don Frane Bulića trebala bi biti dovršena do kraja lipnja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Zbog kašnjenja projekta aglomeracije Ulica don Frane Bulića raskopana je zadnjih pet godina. Radovima se konačno nazire kraj, a gradonačelnik Dario Hrebak otkrio je koliko će projekt asfaltiranja stajati Grad.

– Otprilike 500 metara ulice će koštati 1,5 milijuna kuna ali u idućih 30, 40 i više godina u njoj se više ništa neće morati raditi. Nije dobro da se nešto napravi nepotpuno pa se onda za nekoliko godina ponovno kreće u radove – naveo je te dodao da su kompletna kanalizacijska i vodovodna mreža i svi priključci izmijenjeni. Ulica je spremna za asfaltiranje i uređenje pješačkih staza. Naglasio je cilj ovog, ali i sličnih projekata kojima prate aglomeraciju u desetak ulica na području grada.

– Cilj nam je da bude što manje prekopavanja nakon završenih radova, odnosno da ih ne bude uopće. Ova ulica je platila ceh tromoj birokraciji vezanoj uz europske fondove no instalacije su zamijenjene, a do kraja lipnja radovi bi trebali biti gotovi – rekao je Hrebak. Nada se da će vrijeme biti blagonaklono te da neće biti ni drugih problema. Projektant i nadzornik Tomislav Prgin istaknuo je da će se riješiti i jedan od najvećih problema ove ulice.

– Nema oborinske odvodnje sa cesta, već su se oborine slijevale ljudima u dvorišta. Taj dio ćemo riješiti spuštanjem nivoa terena. Osim toga, s južne strane napravitće se parkirališna mjesta te pješačko-biciklistička staza s jedne, a pješačka staza s druge strane. Najvažnije je da se riješi odvodnja i urede kolni ulazi da ljudi mogu pristupiti parcelama – zaključio je.

Stanovnici Ulice don Frane Bulića zadovoljni su napretkom radova jer vjeruju da će po njihovom dovršetku sve biti kako treba. (B.Božinović)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!