Nakon godina čekanja, mještani Galovca prošetali novim nogostupom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na inicijativu mjesnog odbora Galovac, Grad Bjelovar napravio je nogostup dužine 400 metara. Radovi su ukupno procijenjeni na pola milijuna kuna.

– Prema riječima predsjednika mjesnog odbora, gospodina Željka Hunjete, u Galovcu već godinama traže da se nogostup koji vodi do škole napravi. Dosta djece ide u školu, a zavoj koji se kod škole nalazi predstavlja opasnost. I dalje ćemo nastaviti rješavati ovakve probleme. Nakon što se završe radovi u Galovcu, krećemo u Brezovac gdje isto tako planiramo napraviti nekih 700 metara novog nogostupa. S time bismo zaokružili cijelu priču gradnje komunalne infrastrukture. Ravnomjerno se radi i u okolnim mjestima i u centru grada – rekao je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Predsjednik mjesnog odbora Željko Hunjet potvrdio je gradonačelnikove riječi da se na nogostup čekalo godinama te stoga nije skrivao zadovoljstvo što je nogostup napokon tu. – Nogostup je u Galovcu bio prijeko potreban. Iz susjedne ulice dolazi nam desetero do dvanaestero djece. Opasna dva zavoja koja su gotovo pod 90 stupnjeva predstavljaju veliki problem. Od kada je nogostup napravljen, vidi se povećanje aktivnosti u Galovcu. Djeca se rolaju, idu u škole, viđamo mame kako voze djecu u kolicima – rekao je Hunjet dodavši da su Galovcu još neophodne grabe. Grabe nisu kopane sigurno zadnjih 15-ak godina. Isto tako, pretpostavljamo da će se sada pred školu postaviti i zebra – zaključuje Hunjet. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!