Počela izgradnja kanalizacije u Gudovcu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Mještani Gudovca već dugo čekaju kanalizaciju, a ona se konačno kreće raditi u sklopu projekta Aglomeracije. Gradonačelnik Dario Hrebak naveo je što se sve u Gudovcu napravilo u zadnje vrijeme.

– Želimo infrastrukturu razvijati ravnomjerno, a danas Gudovac uz rasvjetu i prometnicu koja je velikim dijelom obnovljena dobiva i priključak na kanalizacijsku mrežu i mislim da Gudovac, Prgomelje i Rajić u budućnosti očekuju veliki infrastrukturni zahvati u komunalnom smislu. Već sad gledamo na novo proračunsko razdoblje EU i kako napraviti novu priču s Aglomeracijom, tzv. Aglomeracija 2 – rekao je. Vrijednost radova je oko 12 milijuna kuna, a oni bi trebali biti dovršeni do kraja godine. Projektom Aglomeracije želi se građanima omogućiti bolji standard.

– Bjelovar podiže svoj komunalni standard koji je u 21. stoljeću doista nužan. Zahvaljujući dobroj politici Komunalca u smislu gospodarenja otpadom i Vodnih usluga u smislu vodne opskrbljenosti, praktički nema kuće na području Grada koja nema pristup vodnom sustavu. Ostalo je još nešto u Maloj Cigleni, no gotovo 100 posto je riješeno. Preko Aglomeracije stvaramo preduvjete da što više domaćinstava, bilo u centru grada, bilo u ruralnim područjima, dobije priključak na sustav odvodnje – istaknuo je. Zamolio je građane za strpljenje budući da trenutno nema novca za obnovu cesta zahvaćenih projektom, već će se do njega doći tek rebalansom proračuna. Predsjednik uprave Komunalca Ivan Ivančić najavio je da je u planu i dodatno proširenje prometnice u Gudovcu, ali i pohvalio napredak projekta koji ide kako je i planirano.Vesna Belošević, predsjednica mjesnog odbora Gudovac istaknula je da su mještani zadovoljni dosadašnjim projektima.

– Ja ispred mještana sela Gudovac mogu samo reći da sam oduševljena ovim početkom radova, oduševljena sam i što je vrtić sad u funkciji. Mjesto Gudovac je dobilo na boljoj kvaliteti života i standarda naših mještana. Pretpostavljam da će se više mladih obitelji odlučiti ovdje preseliti i živjeti ovo mjesto uz vodovod i kanalizaciju ima i dječji vrtić, obnovljenu školu, ali i lijepu prirodu pa je pogodno za razvoj obitelji – izjavila je. Vjeruje da će ovom modernizacijom Gudovac biti atraktivniji mladim obiteljima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!