Bjelovarski vatrogasci bili su aktivni na intervencijama na svim potresom pogođenim područjima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U povodu Dana vatrogasaca, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak zahvalio je svim vatrogascima na požrtvovnom radu za dobrobit zajednice. Usput je istaknuo da je zgrada javne vatrogasne postrojbe obnovljena nakon dugih 40 godina te otkrio na što je osobito ponosan.

– Nakon 40 godina, ova zgrada je obnovljena. Investirano je otprilike četiri milijuna kuna, a gotovo polovica novca stigla je iz Europskih fondova. Posebno sam ponosan što smo prije godinu dana uspjeli pronaći novac za kupnju novog navalnog vozila – naglasio je. Naime, uobičajeno je da se kupuju navalna vozila. Zapovjednik vatrogasne zajednice Grada Bjelovara, Darko Despot također je zadovoljan obnovom zgrade te ostvarenim uštedama.

– Drago mi je da na današnji naš dan i blagdan možemo reći da smo uspješno završili energetsku obnovu zgrade Zajednice i da su prvi pokazatelji u skladu s očekivanim uštedama – naveo je. Uštede su veće od 50 posto jer solarni paneli osim za grijanje služe i za proizvodnju struje. Despot je naveo da se treba dovršiti još samo nadstrešnica, koja bi trebala biti gotova do početka jeseni. Davor Đalog, zapovjednik javne vatrogasne postrojbe rekao je da, izuzev potresa nema povećanja broja intervencija.

– Što se tiče svih intervencija i u usporedbi s prošlom godinom a i u prva četiri mjeseca ove godine, sve je u uobičajenim okvirima, nema posebnih odskakanja. Pored potresa, drago nam je da se brojke tih intervencija ne mijenjaju – otkrio je. Važno je spomenuti da su bjelovarski vatrogasci sudjelovali na intervencijama u potresom pogođenim područjima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!