Mališani i CUK zajedno za Majčin dan

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Mnogi će se sigurno složiti s tim da nema do mame, a ako nikada toga bi se svakako trebali sjetiti sutra, u nedjelju devetog svibnja na Majčin dan. Bjelovarskim manjim i većim klincima je u tome da svoje mame razvesele i poklone im najslađi dar, pomogao Centar za cjeloživotno učenje i kulturu koji je na korzu postavio šest slikarskih stalaka, osigurao boje i platnene vrećice koje su djeca oslikavala za dar. Pri tome su mogla pustiti mašti na volju, a kako bi ono što su zamislili što bolje ispalo na platnu, imali su stručnu pomoć voditelja likovne radionice Vjekoslava Horvata čija je uloga, kaže, u prvom redu bila savjetodavna.

-Ja sam tu u prvom redu da ih usmjerim u pravom smjeru, da crteži imaju smisla, da se likovni pojmovi prepoznaju i da nema tipičnih šablona koje djeca uvijek crtaju poput srčeka – kaže Horvat.

U slikarsku se avanturu upustila i 11-godišnja Ena koja je nakratko kazališne daske zamijenila likovnom umjetnošću. Odlučila se za motiv koji će sigurno biti pun pogodak iako ga, priznaje, nije lako prenijeti na platnenu vrećicu.

-Crtam šareno nebo, cvijet i srca. Malo je teško razmazivati boju – kaže Ena.

Slikati po platnu nije lako jer se boja brzo suši i potrebno je nanijeti više slojeva, ali majkama koje dobiju taj kreativni poklon će to, uopće ne sumnjamo, biti najdraža vrećica. Likovna radionica za Majčin dan se savršeno uklapa u poticanje umjetničkog izražavanja i kreativnog stvaralaštva CUK-a koji neće stati na slikarskoj radionici.

-Mi ćemo to raditi i dalje i ovo je svojevrsna uvertira u radionice koje ćemo tijekom ljeta organizirati u Boho parku što jedva čekamo – najavljuje ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Zvjezdana Galkowski. Led je uspješno probijen.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!