Bjelovarski središnji park zasjao nekadašnjim sjajem, tri milijuna kuna domaćim tvrtkama

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon nekoliko mjeseci temeljite obnove bjelovarskog parka, danas su završeni radovi na njemu. Gradonačelnik Dario Hrebak najavio je da će se dorađivati još neke sitnice dok vrijeme bude pogodno za to.

– 99 posto posla je napravljeno. Za obnovu staza izdvojeno je oko dva i pol milijuna kuna, a dodatnih nekoliko stotina tisuća kuna utrošili smo za cjelokupno uređenje, dakle ukupno je za obnovu parka potrošeno nešto više od tri milijuna kuna – istaknuo je. Osim staza, postavljena su stakla, zasađena trava i nova stabla.

– Bjelovarski park se mora ponovno podsađivati, morat će to krenuti puno intenzivnije jer, nažalost, neka stabla moramo i uklanjati. Postavljeni su i novi koševi za smeće, tu bih osobito pohvalio bjelovarsku tvrtku Metalac. Napravili su kvalitetan proizvod. Sve bjelovarske tvrtke su radile na obnovi parka, od cvjećarne Marine, PZC-a, Metalca, Rotora i nekih manjih tvrtki koje su pomogle u uljepšavanju parka – naveo je te dodao da je bivša gradska vlast lijepo obnovila paviljon što ga je dodatno istaknulo.

– Radove na Domu kulture zatvorit ćemo u petak, a Dom kulture otvorit ćemo Bok! festom krajem kolovoza jer predviđamo da bismo sukladno poboljšanju epidemiološke situacije mogli imati Bok! fest kakav pamtimo. Bit ćemo oprezni što se tiče Terezijane, nekako ćemo je obilježiti i to moramo jer je riječ o velikoj obljetnici, no sasvim sigurno neće biti koncerata na kojima bi se okupilo mnoštvo ljudi – naglasio je te najavio cjelokupnu izmjenu infrastrukture na Korzu ove jeseni u sklopu projekta Aglomeracije. Bit će izrađena i 3D simulacija kako bi građani mogli svojim komentarima doprinijeti obnovi.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!