Dovršena energetska obnova V. osnovne škole

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Radovi na energetskoj obnovi na V. osnovnoj školi završili su prije nekoliko dana. Gradonačelnik Dario Hrebak istaknuo je da su obnove na svim školskim i vrtićkim objektima financirane iz gradskog proračuna te da je ostalo tek tri ili četiri škole koje treba obnoviti.

– Sama energetska obnova V. osnovne je gotova. 5,8 milijuna kuna je ukupna vrijednost svih izvršenih radova, a Grad Bjelovar sufinancirat će oko 2,4 milijuna kuna – rekao je. Gotovo 60 posto novca pristići će iz europskih fondova te Ministarstva regionalnog razvoja, a najveći dio iz Fonda za energetsku učinkovitost. Jasmina Vuković, ravnateljica V. osnovne škole najavila je bolju jesen za svoje učenike, ali i djelatnike.

– Ova energetska obnova uz dodatne investicije će nam omogućiti da unutar postojećih gabarita od rujna organiziramo jednosmjensku i cjelodnevnu nastavu koja je izrazito važna za najosjetljiviju skupinu učenika, učenike s teškoćama, koji pohađaju ovu školu – naglasila je te dodala da je krenuo projekt i program rane intervencije koji obuhvaća intervenciju djece od najniže dobi sve do sedme godine, a koji će trajati do kraja listopada.

– Unutar škole obnovit će se podovi, napraviti kompletna rekonstrukcija senzorne sobe koju djeca obožavaju i urediti podrum kako bismo oslobodili više mjesta u učionicama. Hrvoje Malčić, nadzorni inženjer rekao je da je energetska obnova bila nešto zahtjevnija budući da se radi o konzervatorski zaštićenoj zgradi.

– Na zgrade koje su konzervatorski zaštićene se s unutrašnje strane postavlja posebna toplinska izolacija koja nije uobičajena za standardnu gradnju kuća i stanova – naveo je. Do jeseni se planira napraviti i uređenje okoliša te uređenje interijera škole. Hrebak je usporedio gradsku zgradu škole s državnom zgradom suda koja se nalazi preko puta i ponosno istaknuo da se vidi velika razlika. Ipak, rekao je da će se kao saborski zastupnik založiti i za obnovu Suda.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!