Stručno vijeće stoji iza ravnatelja, a na pitanja neće odgovarati, pošaljite ih peti put na mail bolnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon tri mjeseca on-line dopisivanja, na zadnji dan izborne kampanje, sastalo se Stručno vijeće OB Bjelovar i priopćilo novinarima svoje zaključke.

Dr. sci. Vesna Lovčić, predsjednica tog vijeća, dala je punu potporu ravnatelju dr. Alouchu u svim naporima da izgradi novu „velebnu zgradu“ bolnice „o čemu su sanjale generacije bjelovarskih liječnika, sestara i pacijenata“. – Nemamo mu razloga ne vjerovati, rekla je.

Na novinarsko pitanje kako su se sjetili novinare zvati baš na zadnji dan kampanje prije izbora, dr. Lovčić se zbunila, rekla da se radi o redovitom sastanku, ali je odgovorio ravnatelj: „Sve je jasno kao sunce, struka je struka, a ako vas nešto zanima imate mail bolnice pa pitajte“.

Iako su osudili medije koji od gradnje nove zgrade stvaraju „bolnicu slučaj“, na opetovanje traženje da se javnosti odgovori o svim troškovima za gradnju, ravnatelj je uznemireno opet odgovorio da pošaljemo pitanja još jednom. Valjda ćemo nakon petog upita doznati koliki je ukupni trošak gradnje, kako su naglo i neočekivano postignute ušteda od gotovo 6,5 milijuna kuna, odnosno, od čega se u gradnji odustalo, kako će se opremiti nova zgrada i još nekoliko podataka koje bi odgovorne osobe koje troše javni novac trebale reći javnosti.

Konferenciju za novinare obilježila je i do sada nezabilježena situacije u kojoj se jedna novinarka bunila protiv kolege koji postavlja pitanja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!