Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar dodijelilo zahvalnice volonterima

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U povodu Tjedna Crvenog križa koji je obilježen prošlog tjedna, Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar zahvalilo je volonterima koji su se samoinicijativno javili kako bi pomogli u prikupljanju, sortiranju i odvozu humanitarne pomoći u Sisačko-moslavačku županiju. Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Vida Malek s predsjednicom dr. Karmelom Caparin uručila je zahvalnice za iskazanu humanost i solidarnost prema stanovništvu potresom pogođenih područja volonterima.

-Dodijelit ćemo 88 zahvalnica našim volonterima koji su nam pomogli u pandemiji i tijekom potresa. Zbog epidemiološke situacije nismo mogli sve pozvati, pa smo pozvali samo one koji imaju najviše volonterskih sati – istaknula je ravnateljica Malek. Dodala je da se broj volontera mijenja ovisno o situaciji, ali i da imaju 30-ak stalnih volontera. Među njima je i gospođa Jadranka Solar Šorgić koja ima poruku za mlade, ali i sve druge ljude koji imaju slobodnog vremena i volju pomoći.

-Poručila bih im da se uključe u pomoć drugima, svatko prema svojim mogućnostima i interesima. To je dobra aktivnost koja će ih ispuniti i oplemeniti – naglasila je. Ona volontira već 30 godina, a sad kad je u mirovini ima više vremena posvetiti se pomaganju drugima, što joj je i životni poziv budući da je radila kao socijalna radnica, odnosno stručna suradnica u školi.

Važno je spomenuti da je za potresom pogođena područja Sisačko-moslavačke županije u Bjelovaru prikupljeno 25 tona hrane, higijenskih potrepština te odjeće i obuće za potrebite. Predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar, dr. Caparin istaknula je da trenutno volonteri pomažu pri cijepljenju, gdje mjere temperaturu i tlak pacijenata. Osim toga, oni su nužni za poslovanje Crvenog križa, osobito u izazovno vrijeme pandemije kada se za pomoć javljaju i ljudi koji su u samoizolaciji ili zaraženi te koji se za pomoć nemaju kome drugom obratiti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!