Za jesen planiran nastavak brze ceste prema Bjelovaru

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Projekt nastavka gradnje brze ceste prema Bjelovaru dobio je izvođača radova. Upravo je danas uprava Hrvatskih cesta donijela odluku o odabiru izvođača rza nastavak gradnje ceste od Breze do Bjelovara koja se proteže na 12 kilometara. Vrijednost te ceste nešto je manja od 300 milijuna kuna. Ako neće biti žalbi, gradonačelnik Dario Hrebak vjeruje da bi radovi mogli krenuti na jesen.

– Ako sve bude išlo planski, 2023. godine sigurno brza cesta dolazi do Bjelovara. Tada bi se trebala završiti i zona Veliko Korenovo. Projektiranju ćemo prionuti čim Gradsko vijeće usvoji primitak dara od Vlade u obliku zemljišta. Bit će to top pogodak za grad – rekao je Hrebak, no izvođača radova nije otkrio jer, kaže, ni on ne zna o kome se radi.

Podsjetio je gradonačelnik kojim je tijekom cesta rađena. Cesta od Gudovca do Farkaševca koja prolazi kroz Rajić i Prgomelje je riješena dok se aktualni radovi od Farkaševca do Breze rade punom parom. Kako je najavio Hrebak, cijelom poveznicom će se, kada se riješi zadnji dio od Breze do Bjelovara, moći voziti za dvije godine. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!