Dječji odjel bjelovarske knjižnice nudi besplatno učenje engleskog jezika

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Na dječjem odjelu Narodne knjižnice “Petar Preradović” u Bjelovaru djeca nižih razreda osnovnih škola imaju mogućnost pohađati besplatne satove engleskog jezika. Naime, svake srijede održava se program ‘Tell me more’ koji vodi knjižničarka Branka Mikačević. Ona nam je otkrila što je tim programom obuhvaćeno.

– Tell me more je program čitanja priča i razgovora na engleskom jeziku namijenjen učenicima nižeg školskog uzrasta. Potrebno je samo da dijete bude član knjižnice, a godišnja članarina za knjižnicu iznosi 50 kuna. U našem bogatom fondu knjižne građe imamo i dosta literature na engleskom jeziku, slikovnice za predškolce, knjige i popularne naslove za djecu školskog uzrasta i mnogobrojne rječnike i priručnike na engleskom jeziku. Kod naših korisnika potičemo posuđivanje i takve vrste građe – kaže. Ovaj program namijenjen je djeci od prvog do četvrtog razreda, a provodi se već desetak godina, svake srijede od 12.30 do 13.30.

– Čitanje na engleskom proširuje školsko gradivo, djeca bogate svoj rječnik a ujedno se pripremaju za pismenu i usmenu komunikaciju. Često nakon pročitane priče ili nekog sadržaja ispunjavamo razne enigmatske sadržaje, koristimo i računalo za te potrebe te tako na zanimljiv način učimo nove riječi – otkriva knjižničarka. U jednoj grupi trenutno zbog epidemioloških mjera može biti četvero ili petero mališana za koje se može osigurati dovoljan razmak. Nema miješanja grupa i nastoji se djecu koja ide zajedno u razred staviti u istu grupu, a svima se mjeri temperatura i dezinficiraju ruke. Potrebno je nositi i maske.

Knjižnica nudi i instrukcije iz engleskog jezika koje vodi učiteljica iz I. osnovne škole koja tamo volontira. Knjižničarka ističe da su sadržaji primjereni uzrastu djece te da tako obogaćuju svoj rječnik pa im je lakše komunicirati.

– Prema povratnim informacijama, ovo im učenje pomaže i kod praćenja sadržaja u školi. Osim toga, jako nam je drago da su se tijekom ljetnih praznika dosta čitale i knjige na engleskom jeziku. Nije riječ o velikom broju korisnika, ali bilo ih je i to je jedan od pozitivnih pokazatelja da ima zainteresiranih i za tu građu – zaključuje knjižničarka Branka Mikačević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!