Ove godine u skromnijem obliku, ali uz duh lokalpatriotizma

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Korona i epidemiološke mjere ove godine Bjelovarčanima neće ukrasti Terezijanu. Ona će se održati u nešto skromnijem obliku, ali će se održati. Kako zbog trenutnih mjera na javnim okupljanjima ne smije biti više od sto ljudi, to znači da veći koncerti neće biti mogući, ali zabave ipak neće nedostajati.

-Bit će i zabavni dio, a pogotovo će bogat biti kulturni dio. Ovo doba korone smo željeli iskoristiti da stvorimo kulturni identitet naše Terezijane – otkriva zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić.

Stvaranje kulturnog identiteta konkretno znači da će se na Terezijani isticati ono bjelovarsko.

Igor Brajdić

-U glazbenom dijelu ćemo imati Ivu Robića, Željka Sabola. To će biti dobar spektakl, ali pod uvjetima mjera stožera – ističe dogradonačelnik.

Lokalpatriotski će se biti nastrojeno i u drugom dijelu manifestacije, onom izložbenom.

-Bit će postavljeni štandovi s domaćim, lokalnim poljoprivrednim proizvodima jer je sajmovanje napokon dozvoljeno što je dobro za naše poljoprivrednike i prehrambene proizvođače koji će našim sugrađanima moći ponuditi ono najbolje što Bilogora ima – ističe Brajdić.

Terezijana bi se trebala održati od 18-og do dvadesetog lipnja, a donijet će i dašak glamura – izložbu haljina omiljene carice Sissy kao i izložbu replika porculana iz tog vremena. No, više detalja će se znati početkom sljedećeg tjedna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!