Ukoričen dugogodišnji rad neumornog kroničara kulturnih zbivanja Ilije Pejića

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U atriju bjelovarskog Gradskog muzeja jučer je predstavljena knjiga „Vrijeme u čovjeku – život i djelo Ilije Pejića“ koja je izašla u nakladi Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar i Ogranka HPKZ-a Bjelovar te u sunakladi Društva Braća Hrvatskoga zmaja – Zmajski stol Bjelovarsko-bilogorske županije. Svojevrsna je to kruna rada poznatog kroničara kulturnih zbivanja u središnjoj Hrvatskoj i dugogodišnjeg voditelja Županijske matične službe. O knjizi su govorili priređivači Slaven Pejić, mag.inf. znanosti, prof. dr. sc. Vladimir Strugar, recenzenti mr.sc. Zorka Renić, ujedno i urednica te doc.dr.sc. Mario Kolar, a moderirala je ravnateljica Narodne knjižnice P. Preradović Vjeruška Štivić, ujedno i organizatorica ove promocije. Knjigu je lektorirala prof. Mirjana Milinović zajedno s Ilijom Pejićem, a likovno-grafičko oblikovanje djelo je akademskog slikara i grafičara Krešimira Ivančeka. U ime nakladnika obratila se predsjednica Ogranka Ornela Malogorski. Glazbom i pjesmom posjetitelje su darivali Pučki pjevači HORKUD-a Golub te Posavski pjevači.

– Ova knjiga će imati višestruku primjenu. Veliku će važnost imati za istraživački rad te će pridonijeti sustavnom i cjelovitom poučavanju, ocjeni i evaluaciji rada profesora Pejića. Većina čitatelja će ostati impresionirana kvalitetom i kvantitetom njegova rada – kazala je na promociji Zorka Renić.

Inače, knjiga je podijeljena u tri dijela. Prvi prati životni i profesionalni put Ilije Pejića, drugi dio je bogata bibliografija, dok su u trećem objedinjeni njegovi medijski nastupi te osvrti kulturnih stručnjaka i književnika na njegov rad.

A koliko Bjelovarčani cijene Iliju Pejića i njegov rad najbolje dokazuje činjenica da se na promociji knjige tražilo mjesto više, baš kao i primjerak ovog vrijednog djela.

(FOTOGRAFIJE: ŠTEFAN BRAJKOVIĆ)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!